Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Διεθνείς αγορές: Παραμένει οριακή η κατάσταση

00:01 - 16/02/18

 

 

Αν και κατά τις τελευταίες ημέρες οι διεθνείς αγορές έχουν δείξει φανερά σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί, πιστεύοντας ότι τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα μπορεί και να μην έχουν τελειώσει και σύντομα να έχουμε και νέες πιέσεις, οι οποίες και θα επηρέαζαν τη βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. Διευκρινίζουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν μιλάμε για το τέλος του Bull Market, απλώς ότι όπως είχε φανεί και ήδη συμβαίνει, το 2018 θα είναι μια αρκετά πιο νευρική χρονιά από αυτά που είχαμε συνηθίσει, ειδικά κατά την προηγούμενη χρονιά και το 2017, με την περαιτέρω διόρθωση στα πλαίσια αυτής της νευρικότητας να δικαιολογείται.

DAX

Σήμερα κυρίως θα εστιάσουμε την προσοχή μας στον DAX, του οποίου η τελευταίο διόρθωση σταμάτησε ακριβώς στις ισχυρές στηρίξεις που θα περιμέναμε. Στα επίπεδα των 12.000 – 12.050 μονάδων, που είναι οι σημαντικότερες μακροπρόθεσμες στηρίξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, στηρίξεις οι οποίες δε θα πρέπει να χαθούν, αφού τότε υπάρχει κίνδυνος μέχρι και για το τέλος του πολυετούς ανοδικού trend ….

Το ζητούμενο λοιπόν είναι ο δείκτης να απομακρυνθεί από αυτά τα τόσο κρίσιμα επίπεδα και κυρίως ο δείκτης να επιστρέψει το προσεχές διάστημα υψηλότερα των 12.750 – 12.770 μονάδων, επίπεδα μεγάλης τεχνικής σημασίας για να πούμε πως η τελευταία πτώση, ήτανε διόρθωση και πάει. Όσο ο DAX μένει χαμηλότερα των 12.750 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 12.346,17 μονάδες, +0,06%), τόσο εμείς θα ανησυχούμε για το ενδεχόμενο να έχουμε ανά πάσα στιγμή νέες πιέσεις και μια πτώση τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στις 12.000 μονάδες, με μεγάλους κινδύνους όπως αναφέραμε αν χαθούν αυτά τα επίπεδα (για όλες τις αγορές επί της ουσίας – δε νομίζουμε ότι ο DAX θα κινηθεί από μόνος του).  Μεγάλος στόχος λοιπόν κατά το προσεχές διάστημα η επιστροφή υψηλότερα των 12.770 μονάδων, κοντά στα οποία υπάρχει και ο ΚΜΟ 200 ημερών, αλλά και άλλες σημαντικές παρατηρήσεις από το εβδομαδιαίο διάγραμμα.

S&P 500

Και να κάνουμε και ένα γρήγορο τεχνικό σχόλιο για τον S&P 500, o οποίος κατά τις τελευταίες ημέρες κατέγραψε μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίδραση, θυμίζοντας πως στα πρόσφατα χαμηλά η πτώση ήταν της τάξης του 10%. Και σε αυτήν την περίπτωση και κάπου εδώ θα λέγαμε πως θα φανεί αν η Wall Street έχει όρεξη ακόμη και για νέα ιστορικά υψηλά κατά το προσεχές διάστημα ή σύντομα θα έλθουν νέα προβλήματα. Αν και τα επίπεδα που θα αναφέρουμε δεν είναι τόσο σπουδαία όσο στην περίπτωση του DAX, ωστόσο το στοίχημα για τον S&P 500 είναι μια οριστική επιστροφή και σταθεροποίηση υψηλότερα των 2.720 – 2.730 μονάδων. Αν ο δείκτης δεν καταφέρει κάτι τέτοιο σχετικά σύντομα, υπάρχει κίνδυνος τα προβλήματα στο δείκτη να επιστρέψουν και να δούμε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα από τα πρόσφατα χαμηλά.  

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....