Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Αισιοδοξία την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και οι επόμενοι στόχοι

00:01 - 16/10/17

 

Με νέα κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το Χ.Α., με πρωταγωνίστριες τις τραπεζικές μετοχές και με αισιοδοξία ότι έγινε το πρώτο βήμα για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και την άνοδο των τιμών.

 

Ειδικότερα, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 812,96 μονάδες (+3,26% - είχε προηγηθεί και η άνοδος της Πέμπτης) με το ζητούμενο σε αυτή τη φάση να είναι η παραμονή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων, το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη βελτίωση της αρνητικής βραχυπρόθεσμης τάσης. Μια τέτοια παραμονή θα είναι η βάση για σταδιακή βελτίωση της εξαιρετικά επιβαρυμένης διαγραμματικής εικόνας. Σε αυτήν την περίπτωση ο επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις στις 830 – 840 μονάδες, με τις επόμενες αντιστάσεις στα επίπεδα των 890 – 900 μονάδων. Τώρα σε περίπτωση επιστροφής χαμηλότερα των 800 μονάδων, ο δείκτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στα χαμηλά των 740 ή και 700 – 700 μονάδων, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση, με ότι αυτό σημαίνει για τις τραπεζικές μετοχές, αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι για επόμενους μήνες το αρνητικό σενάριο έχει απομακρυνθεί και ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι τραπεζικές μετοχές και η αγορά είδε τα χαμηλά της.   

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

Αυτός είναι ο λόγος!

 

 

Και τώρα σε ένα κάπως διαφορετικό σχόλιο από τα συνηθισμένα, σας παρουσιάζουμε το παρακάτω διάγραμμα.

 

 

 

Τι δείχνει τώρα αυτό το διάγραμμα; Ότι η μέση αμερικανική οικογένεια (με απλά λόγια η περιβόητη μεσαία τάξη), σε πραγματικούς όρους, ήταν πλουσιότερη το 1998 από ότι σήμερα. Ναι αλλά το αμερικανικό ΑΕΠ από το 1998 σχεδόν έχει διπλασιαστεί θα προσθέσουμε εμείς. 

 

Και δυστυχώς κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σχεδόν σε όλον τον παραδοσιακό δυτικό κόσμο (αν και όχι στην Κίνα). Αυτό που λέμε η παραδοσιακή μεσαία τάξη η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην άνθηση της παγκόσμιας οικονομίας και τους εντυπωσιακούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, τις τελευταίες δεκαετίες βιώνει μια συνεχή μείωση των πραγματικών εισοδημάτων της, με χειρότερες μάλιστα συνθήκες εργασίας (σχεδόν σε όλους τους κλάδους).

 

Αυτήν την εξέλιξη κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ως την απόλυτη στρέβλωση του καπιταλισμού. Πιθανόν και να έχουν δίκαιο. Όπως όμως και αν το χαρακτηρίσει κανείς, αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη.

 

Μήπως λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι ο Trump έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ! Ότι οι βρετανοί ψήφισαν το Brexit. Και ότι η ακροδεξιά ανεβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά την Ευρώπη!!!

 

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα!

 

Ή θα αποφασίσουν κάποιοι να αναδιανείμουν σωστότερα τον πλούτο, δίνοντας και πάλι «δύναμη» στην μεσαία τάξη. Ή ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα, με ακόμη πιο ακραία εκλογικά αποτελέσματα και κοινωνικές αντιδράσεις οι οποίες αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Για παράδειγμα, δεν αποκλείουμε σε κάποια στιγμή μια μεγάλη χώρα της ευρωζώνης (π.χ. Ιταλία, Γαλλία ή ακόμη και Γερμανία) μετά από απαίτηση του λαού της, να αποφασίσει την αποχώρηση από την ευρωζώνη, βάζοντας τις βάσεις για τη διάλυση της, κάτι το οποίο θα πυροδοτούσε μια σειρά εξελίξεων παγκοσμίως.     

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....