Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25 – Τα βλέμματα στις επόμενες στηρίξεις, με την εικόνα να παραμένει απολύτως ελεγχόμενη

00:01 - 17/01/17

 
 

 

Στις 1.726,87 μονάδες (-1,12%) έκλεισε χθες ο FTSE 25, με τη διόρθωση η οποία ξεκίνησε μετά την προσέγγιση των πολύ ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 1.800 – 1.820 μονάδων (ενδοσυνεδριακά την Πέμπτη) να συνεχίζεται, κάτι το οποίο όπως γράφουμε σε επιμέρους σχόλια, σε πρώτη ανάγνωση πάντα, κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό. Όπως είναι λογικό η προσοχή πλέον στρέφεται στις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.720 – 1.725 μονάδων (μια πρώτη δοκιμασία είχαμε χθες) και κυρίως τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.680 – 1.690 μονάδων.

Και στα πλαίσια των επιμέρους σχολίων, μια διόρθωση μέχρι τα τελευταία αυτά επίπεδα θεωρείται ότι δεν επηρεάζει σε κανέναν βαθμό τη βελτίωση που έχει συντελεστεί στη συνολική διαγραμματική εικόνα της αγοράς από την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων – μηνών.

Να σημειωθεί ότι με βάση αυτήν την παραμονή, ο δείκτης (με ότι αυτό σημαίνει για την αγορά) μπορεί ανά πάσα στιγμή να κινηθεί και πάλι προς τα επίπεδα των 1.800 – 1.820 μονάδων, πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις οποίες προσφάτως ολοκληρώθηκε η άνοδος.

Σε περίπτωση διάσπασης των τελευταίων αυτών των αντιστάσεων, ο επόμενος μεσοπρόθεσμος στόχος τίθεται στα επίπεδα των 2.070 – 2.090 μονάδων, δηλαδή περίπου 17% υψηλότερα, ένα θετικό σενάριο το οποίο και φυσικά συνδυάζεται με την κίνηση του ΓΔ υψηλότερα των δικών του σημαντικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 700 – 710 μονάδων, με την μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς να χαρακτηρίζεται και επίσημα θετική.

FTSE 25 (ημερήσια δεδομένα)

FTSE 25 (εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

Αμερικανικές Τράπεζες: Το μεγάλο “Party” μετά την εκλογή Trump

 

 

Λίγες ημέρες απομένουν μόνο για την επίσημη πρώτη του Ν. Ντράμπ στο Λευκό Οίκο … Ασχέτως πάντως τι θα συμβεί από εδώ και τώρα (αφού ομολογουμένως οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι), το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ημέρα της εκλογικής νίκης του Tramp μέχρι σήμερα είναι οι αμερικανικές τράπεζες, όπου στήθηκε ένα μεγάλο χρηματιστηριακό “party”. Τι άλλο να πει κανείς ότι βλέπει ότι μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες οι 5 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες (Bank of America, J.P. Morgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Goldman Sachs) έχουν αυξήσει την κεφαλαιοποίηση τους κατά περισσότερο από 200δις δολάρια.

Οι αποδόσεις λοιπόν των 5 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών από την ημέρα της νίκης του Tramp είναι οι ακόλουθες:

Bank of America: +38%

Goldman Sachs: +36%

Morgan Stanley: +30%

J.P Morgan: +26%

Wells Fargo: +23%

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....