Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

«Το παρατήρησαν αρκετές χρηματιστηριακές»

00:01 - 17/01/18

 

 

Με το ΓΔ του Χ.Α. να βρίσκεται στο δρόμο προς τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις των 860 μονάδων, θα κάνουμε ένα σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση και θα σταθούμε σε κάτι ενδιαφέρον. Ότι άνθρωποι της αγοράς από αρκετές χρηματιστηριακές (τουλάχιστον 4, 3 μικρομεσαίες και 1 μεγάλη) έλεγαν την Τρίτη ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι σε επιλεγμένες μη - τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 εκτελούνταν όλες οι εντολές πωλήσεων που υπήρχαν στο σύστημα. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε εντολές σε μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, ο Τιτάνας, ο ΟΤΕ (αλλά και κάποιες άλλες) …..

Με τους έλληνες επενδυτές να βάζουν εντολές πώλησης (ανάμεσα σε άλλα για να πάρουν και ένα κέρδος από το πρόσφατο ράλι της αγοράς) και την ίδια ώρα, «καλά» ξένα χαρτοφυλάκια να «σκουπίζουν» την προσφορά. Και όπως γράψαμε, αυτό ήταν κάτι που διασταυρώθηκε από αρκετές χρηματιστηριακές. Και αν και επαναλαμβάνουμε και πάλι σήμερα ότι βραχυπρόθεσμα ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε μια ελεγχόμενη κατοχύρωση.

Τα όσα αναφέραμε παραπάνω είναι μια ακόμη ένδειξη πως για το ελληνικό χρηματιστήριο υπάρχει πραγματικό αγοραστικό ενδιαφέρον, από καλά ξένα χαρτοφυλάκια. Και όλα αυτά ενισχύουν την άποψη μας ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και παρά τις κατά καιρούς κατοχυρώσεις κερδών που θα υπάρχουν, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μπει σε ένα μέσο – μακροπρόθεσμο ανοδικό κανάλι (trend), το οποίο θα μπορούσε να κρατήσει αρκετό καιρό. Μια πλάγιο-ανοδική κίνηση αν το προτιμάτε, η οποία θα μπορούσε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να οδηγήσει την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων, με σημείο αναφοράς τα υψηλά του Μαρτίου του 2014, τις περίπου 1.360 μονάδες …. Σε καμία περίπτωση δε θέλει ενθουσιασμούς και σίγουρα θα πάμε στη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Αλλά συνολικά οι περισσότερες ενδείξεις κλείνουν προς το θετικό σενάριο.

 

 

Άλλο ένα ρεκόρ που έσπασε η Wall Street

 

 

Στα πλαίσια και των όσων είχαμε γράψει τη Δευτέρα, για τα ρεκόρ της Wall Street και γενικά το ότι οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα και υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος μια εκτεταμένης κατοχύρωσης κερδών. Θα αναφέρουμε σήμερα άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό που δείχνει πόσο εντυπωσιακή είναι η πορεία της Wall Street. Ότι ο δείκτης S&P 500 για 14 συνεχόμενους μήνες κλείνει σε θετικό πρόσημο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί που έχει καταγραφεί ποτέ!!

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....