Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι, μετά την αντίδραση που ξεκίνησε στις 780 μονάδες

00:01 - 17/04/18

 

 

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας 3 βασικές επισημάνσεις. Πρώτον ότι η τελευταία αντίδραση της αγοράς ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, ακριβώς στα όρια των πολύ ισχυρών στηρίξεων (το επισημαίναμε συνεχώς) των 780 μονάδων. Επίσης και έχοντας αναφερθεί δύο φορές σε αυτό το ζήτημα, κρατάμε πως η άνοδος ξεκίνησε ακριβώς με το που ο φόβος έφθασε στα ύψη, με αρκετούς επενδυτές (κυρίως στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας) να μειώνουν θέσεις. Και ακριβώς τότε και με τους ιδιώτες επενδυτές να είναι φοβισμένοι (άλλους να πουλάνε και άλλους να φοβούνται να βγουν αγοραστές), ήλθε το τελευταίο +5% για το ΓΔ. Και υπάρχει όμως και κάτι τρίτο. Ότι η τελευταία αντίδραση στο Χ.Α. ξεκίνησε ταυτόχρονα με τη σχετική βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές. θυμίζουμε πως και στις αρχές Φεβρουαρίου η πτώση του Χ.Α. ξεκίνησε ακριβώς με τη μεγάλη πτώση των διεθνών αγορών.

Ελπίζοντας λοιπόν ότι δε θα έχουμε απρόοπτα και το κλίμα στο Χ.Α. και γενικά στις διεθνείς αγορές δε θα χαλάσει και πάλι, θα αναφερθούμε εν συντομία στους επόμενους μεγάλους στόχους για τους 3 βασικούς δείκτες, σημειώνοντας πως μετά την τελευταία άνοδο, υπάρχει μια αισθητή βελτίωση στη διαγραμματική εικόνα της αγοράς, κάτι το οποίο μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους.

ΓΔ

Ξεκινώντας με το ΓΔ, εδώ φυσικά ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 820 μονάδες, υψηλό ημέρας οι 827 μονάδες). Με βάση αυτήν την παραμονή, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι η διάσπαση των ισχυρών αντιστάσεων στα επίπεδα των 825 – 830 μονάδων. Και μετά από μια τέτοια διάσπαση, η αγορά είναι ικανή να κάνει σπουδαία πράγματα και να βάλει πλώρη ακόμη και για τα υψηλά στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, τις ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων (αφού πρώτα έχουμε διάσπαση των αντιστάσεων στις 850 μονάδες – αν και πολύ πιο ισχυρές είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 825 – 830 μονάδων).  

FTSE 25

Στην περίπτωση του FTSE 25, εδώ ο βασικός στόχος είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 2.080 – 2.100 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο στις 2.114 μονάδες). Και μένοντας υψηλότερα αυτών των επιπέδων, ο δείκτης μπορεί με άνεση να κάνει την υπέρβαση και χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις στο ενδιάμεσο, να βρεθεί μέχρι και 7-8% υψηλότερα, με σημείο αναφοράς τα υψηλά του Ιανουαρίου στα επίπεδα των 2.275 – 2.280 μονάδων.

Τραπεζικός Δείκτης

Όσον αφορά τον πλέον καυτό δείκτη, τον τραπεζικό, εδώ θα πούμε μια απλή κουβέντα. «Να καταφέρει να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 905 μονάδες) και οι τραπεζικές μετοχές είναι ικανές για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα». Σημείο αναφοράς τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου, οι 997 μονάδες.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....