Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Μέσα σε δύο ημέρες πήγαμε στις κρίσιμες στηρίξεις ….

00:01 - 17/05/18

 

Νέα μεγάλη πτώση χθες στο Χ.Α. και κυρίως τις τραπεζικές μετοχές, μια πτώση των τραπεζών η οποία θυμίζουμε όπως ξεκίνησε ακριβώς στις ισχυρές αντιστάσεις των 990 – 1.000 μονάδων. Αυτά τα επίπεδα δοκιμάστηκα για κάποιες ημέρες. Ο δείκτης απέτυχε να τα διασπάσει. Την Τρίτη ο δείκτης κατέγραψε απώλειες 4% και βρέθηκε απευθείας στις πρώτες ισχυρές στηρίξεις στις 940 – 945 μονάδες. Και εν συνεχεία αυτές οι στηρίξεις χάθηκαν χθες, μετά τη νέα μεγάλη πτώση της τάξης του 3,5% , με κλείσιμο στις 912,88 μονάδες.

Την ώρα λοιπόν που υπάρχει μεγάλη ανησυχία και ανάγκη ο γενικός δείκτης να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων η στη χειρότερη να μη χαθούν οι στηρίξεις στις 780 μονάδες (πλέον είμαστε πολύ κοντά, με χθεσινό κλείσιμο στις 787,90 μονάδες, -1,43%), όπως είναι λογικό, αγωνία υπάρχει και για τον τραπεζικό δείκτη.

Ο δείκτης πρέπει να αντιδράσει και να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 940  - 945 μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση πάμε για τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 880 – 890 μονάδων, στηρίξεις δεν πρέπει να χαθούν. Και δεν πρέπει να χαθούν, γιατί τότε και μέσα σε πολύ λίγες ημέρες, θα μιλάμε για μια εντελώς ανεστραμμένη κατάσταση. Και το λέμε αυτό, γιατί τότε η πτώση μπορεί να επιταχυνθεί, όχι μόνο μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 820 – 825 μονάδων, αλλά και προς τα χαμηλά στα τέλη Μαρτίου, στις 780 – 790 μονάδες (δηλαδή περίπου 12-13% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα και περίπου 21% από τα πρόσφατα υψηλά των 1.000 μονάδων περίπου). Και φυσικά με τη διαγραμματική εικόνα να επιβαρύνεται σε τέτοιο βαθμό, κανείς δε μπορεί να μας εγγυηθεί πως η πτώση δε θα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αντίδραση λοιπόν άμεσα στο Χ.Α. και τις τράπεζες ή στη χειρότερη να μη χαθούν οι ισχυρές στηρίξεις του τραπεζικού δείκτη στα επίπεδα των 880 – 890 μονάδων.

Τραπεζικός Δείκτης

ΓΔ

 

 

Wall Street: Ένα ενδιαφέρον στατιστικό

 

 

Και θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τη Wall Street και τον βιομηχανικό δείκτη, Dow Jones Industrials. Αυτό λοιπόν είναι πως έχουν περάσει 470 συνεδριάσεις με τον Dow να βρίσκεται υψηλότερα του ΑΚΜΟ 200 ημερών. Και στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....