Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Πιθανή μια ταλαιπωρία της αγοράς για αρκετό καιρό

00:01 - 17/08/17

 

Με την αγορά να καταγράφει από τις αρχές του χρόνου άνοδο περίπου 29% και ελπίζοντας να υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες θετικές ειδήσεις (αρχής γενομένης από αύριο με τη Fitch – αν και δεν το βλέπουμε), που θα στείλουν την αγορά αισθητά υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων (ο επόμενος στόχος – σχετικά ισχυρές αντιστάσεις - στα όρια αυτά έκλεισε η αγορά, μετά το +1,77%, στις 842,41 μονάδες), προσωπικά σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αποκλείσουμε μια ταλαιπωρία της αγοράς για αρκετές εβδομάδας, ακόμη και 2-3 μήνες. Να διευκρινίσουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε μια πολύ μεγάλη πτώση (για παράδειγμα μια πτώση μέχρι τις 700 ή τις 650 μονάδες), αλλά στο σενάριο η αγορά να παλινδρομεί σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών (περίπου 50 μονάδων – δηλαδή περίπου 4-5%) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν και αυτό θα ήταν κουραστικό για τους επενδυτές και τους επαγγελματίες της αγοράς, μια τέτοια παλινδρόμηση της αγοράς δε θεωρείται τόσο κακό σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς τα κέρδη που έχει η αγορά τους τελευταίους μήνες και την ανάγκη οι επιμέρους μετοχές και δείκτες να εκτονωθούν τεχνικά μετά από αυτήν την πορεία της αγοράς.

Προσωπικά λοιπόν παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα αυτό το οποίο ουσιαστικά ζούμε εδώ και περίπου 1 και πλέον μήνα, είναι εξαιρετικά πιθανό να συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Αν λοιπόν η αγορά χρειάζεται κάτι αυτό είναι νέες θετικές ειδήσεις, έτσι ώστε να έχουμε την υπέρβαση και ο ΓΔ να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, διασπώντας τις αντιστάσεις στις 840 – 850 μονάδων, με επόμενο στόχο σε αυτήν την περίπτωση τις αντιστάσεις στις 900 μονάδες (επίπεδο το οποίο έχουμε θέσει ως επόμενο μακροπρόθεσμο στόχο εδώ και αρκετό καιρό).  

Οι επόμενες στηρίξεις

Και μια που αναφερθήκαμε στις επόμενες αντιστάσεις, ας θυμίσουμε εν συντομία τις επόμενες στηρίξεις στο σενάριο που η αγορά ταλαιπωρηθεί κατά τις επόμενες εβδομάδες. Αυτές λοιπόν βρίσκονται στα επίπεδα των 820 μονάδων, 810 μονάδων (δοκιμάστηκαν στις 31/07), με μεγάλη ανάγκη αν τα πράγματα σφίξουν, να μη χαθούν οι στηρίξεις στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων (στηρίξεις μεγάλης σημασίας – με αυτές συνδέεται η μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς).

ΓΔ (ημερήσια δεδομένα)

ΓΔ (εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....