Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι αποδόσεις των βασικότερων ETFs παγκοσμίως (από τις αρχές του 2018) …. Στις τελευταίες θέσεις το GREK

00:01 - 17/08/18

 
 

Με το ΓΔ από τις αρχές του χρόνου να βρίσκεται στο -10,41%, τον FTSE 25 στο -14% και τον τραπεζικό δείκτη στο -17%, το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των αποδόσεων παγκοσμίως. Και αυτά σε αντίθεση με την πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς το 2017, όταν με ετήσια κέρδη 24,66% βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των αποδόσεων παγκοσμίως.

Χαρακτηριστικός λοιπόν είναι ο παρακάτω πίνακας. Σε αυτόν παρουσιάζονται οι αποδόσεις (τονίζεται πάντως πως αυτές είναι σε όρους δολαρίων) των βασικότερων ETF χωρών παγκοσμίως. Και είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ 45 χωρών. Το γνωστότερο (δεν υπάρχουν και πολλά είναι αλήθεια) ελληνικό ETF (το GREK), βρίσκεται στο -16,5%, 6 θέσεις από το τέλος. Για την ιστορία, την καλύτερη απόδοση έχει το βασικό ETF της Σαουδικής Αραβίας (+12,3%) και ακολουθεί η Νορβηγία (+7,7%) και η Αμερική (+6,6%). Αξίζει να αναφέρουμε πως στην 4η θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, με κέρδη 5%, σε αντίθεση με το -16,5% της χώρας μας. 

Φυσικά και με τη χειρότερη απόδοση, Τουρκία (-54,7%) και η Αργεντινή (-22,4%), λόγω και της βύθισης των δύο εθνικών νομισμάτων.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....