Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ;

00:01 - 17/10/17

 

Ξέρετε ποιό είναι θα λέγαμε το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει αναφορικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α.; Αν μετά τη σειρά των συναντήσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ (οι οποίες ουσιαστικά ολοκληρώνονται σήμερα με τη συνάντηση Τσίπρα – Trump), το χρηματιστήριο θα ξεφουσκώσει, όπως πολλές φορές συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σημαντικών συναντήσεων.

Οι επενδυτές έχουν μεγάλες προσδοκίες ή και οι αγορές λειτουργούν στη λογική της αυτοεκπληρούμενης προφητείας. Οι προσδοκίες αυτές σταδιακά και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων ξεφουσκώνουν και κάπου εκεί ξεφουσκώνουν ή στην καλύτερη σταθεροποιούνται οι τιμές ….

 

Βέβαια αυτή τη φορά η ελληνική αγορά έρχεται από μια σχετικά μεγάλη πτώση (ειδικά οι τράπεζες) και μπορεί τα πράγματα να αποδειχθούν κάπως διαφορετικά, αν και τις περισσότερες φορές ισχύουν τα παραπάνω.

 

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι η κεντρική μας άποψη εδώ και καιρό είναι ότι το Χ.Α. κατά τους προσεχείς μήνες θα ταλαιπωρηθεί, με τις αναταράξεις να συνεχίζονται. Και αυτό τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, όπως το πώς εξελίσσεται η 3η αξιολόγηση και το πώς εξελίσσονται τα πράγματα με τις ελληνικές τράπεζες (όπου το παρασκήνιο είναι πραγματικά πολύ πλούσιο).  

 

Ασχέτως λοιπόν τι θα κάνει η αγορά βραχυπρόθεσμα, δεν κρύβουμε την ανησυχία μας ότι αν δεν υπάρξουν κατά τις επόμενες εβδομάδες πραγματικά σπουδαίες θετικές ειδήσεις, δε θα αποφευχθεί μια εκ νέου δοκιμασία των καθοριστικών στηρίξεων του ΓΔ στα επίπεδα των 725 – 735 μονάδων (ακριβώς στις 725 μονάδες ολοκληρώθηκε η πρόσφατη πτώση). Και η αλήθεια είναι ότι την επόμενη φορά που δοκιμαστούν αυτές οι στηρίξεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν, με την αγορά να μπαίνει σε ένα νέο πτωτικό κανάλι, με αυξημένες πιθανότητες πτώσης όχι μόνο μέχρι τις στηρίξεις στις 690 – 700 μονάδων, αλλά πιθανόν μέχρι τις στηρίξεις στις 650 – 655 μονάδες.  

 

 

Ποίες είναι οι πρώτες προτεραιότητες από άποψης τεχνικής ανάλυσης

Και σε αυτό το σημείο και εν συντομία θα συνοψίσουμε ποιές είναι οι πρώτες προτεραιότητες της αγοράς από άποψης τεχνικής ανάλυσης, πάντα με το σκεπτικό να είναι, να αποφευχθούν τα χειρότερα και ότι καλύτερο έλθει μετά από εκεί.  

ΓΔ

Στην περίπτωση του ΓΔ η πρώτη προτεραιότητα για να συνεχιστεί η βελτίωση της εικόνας είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 755 – 760 μονάδων (για δεύτερη ημέρα χθες ο δείκτης έκλεισε υψηλότερα στις 765,72 μονάδες, +0,575). Και με βάση αυτήν την παραμονή και όπως σημειώνεται σε επιμέρους σχόλια του GFF, ο δείκτης θα μπορούσε να κινηθεί προς τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 790 – 800 μονάδων.

FTSE 25

Στα πλαίσια αυτών των σύντομων σχολίων και με πρώτο μέλημα να είναι να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο, το «στοίχημα» για τον FTSE 25 είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 1.990 – 2.000 και κυρίως 1.950 - 1.970 μονάδων, με τις τελευταίες αυτές στηρίξεις να είναι πραγματικά μεγάλης σημασίας.

Τραπεζικός Δείκτης

Τέλος όσον αφορά τον πλέον ευμετάβλητο τραπεζικό δείκτη, με τη διαγραμματική εικόνα να παραμένει αρνητική (χρειάζεται περαιτέρω ισχυρή αντίδραση για να αρχίσουμε να μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση της εικόνας), το ζητούμενο είναι ο δείκτης να μείνει υψηλότερα των 790 – 800 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 825,19 μονάδες). Με βάση αυτήν την παραμονή, θεωρητικά είναι εύκολο ο δείκτης να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με επόμενο στόχο τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 μονάδων !!!!

 

ΓΔ

FTSE 25

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....