Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Cryptocurrencies: O κανόνας των αγορών για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε

00:01 - 18/01/18

 

 

Ένα σχόλιο για τα περιβόητα cryptocurrencies θα έχουμε σήμερα και την εντυπωσιακή πτώση που έχει καταγραφεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα σταθούμε λοιπόν σε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι η όλη πτώση ξεκίνησε μόλις μεγάλος αριθμός μικρών επενδυτών  άρχισαν να ρωτούν πως μπορούν να εμπλακούν σε αυτήν την αγορά.

 

Θα σας πούμε λοιπόν μια ιστορία. Ακριβώς πριν από μιάμιση εβδομάδα, δεχθήκαμε 4 προσωπικά τηλέφωνα αλλά και αρκετά μηνύματα αναγνωστών του GFF που μας ρωτούσαν πως μπορούν να αγοράσουν Cryptocurrencies. Σχεδόν ταυτόχρονα το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτοξεύτηκε. Μάλιστα οι ερωτήσεις είχαν κυρίως να κάνουνε με το ripple, με φόντο κάποια δημοσιεύματα που υπήρχαν για την τρελή κούρσα αυτού του «κρυπτονομίσματος» (εννοείται ότι παγκοσμίως το ενδιαφέρον έσπαγε όλα τα ρεκόρ).  

 

Και τι συνέβη ακριβώς από την επόμενη ημέρα; Ξεκίνησε η κατρακύλα των ψηφιακών νομισμάτων, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες εκείνες που είπαμε παραπάνω, το ripple είχε βρεθεί στο ιστορικό υψηλό των 3,2 δολαρίων και πλέον και μέσα σε λίγες ημέρες (περίπου 12 – όλες πτωτικές) βρίσκεται στο 0,92 με τις απώλειες να είναι της τάξης περίπου 70% από την ημέρα που όπως θα είπαμε παραπάνω το αγοραστικό ενδιαφέρον χτύπησε κόκκινο.  

 

Τι λοιπόν συνέβη; Mόλις η αισιοδοξία και το ενδιαφέρον του απλού κόσμου χτύπησε κόκκινο, ξεκίνησε η «μεγάλη τσουλήθρα». Ξεκίνησε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή πτώση, η οποία ασχέτως πότε θα ολοκληρωθεί (σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι είναι το τέλος των ψηφιακών νομισμάτων – αν και φαίνεται η πτώση να είναι κάτι παραπάνω από σοβαρή), επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά έναν εξαιρετικό κανόνα των αγορών. Έναν κανόνα τον οποία έχουμε δει πάρα πολλές φορές να επιβεβαιώνεται και στο Χ.Α.

 

Μόλις «όλοι» γίνονται αισιόδοξοι (και το ανάποδο), καλό θα είναι να πουλάμε και να παίρνουμε κάποια κέρδη και σε κάθε περίπτωση να κρατάμε μικρό καλάθι. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έστω μια μικρή διόρθωση θα συμβεί, με την πτώση πολλές φορές να είναι κάτι περισσότερο από μικρή.

 

Χ.Α. & Δύο παραδείγματα

 

Και ας δούμε δύο παραδείγματα από το Χ.Α., τα οποία επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στις κατά καιρούς ανόδους που έχει κάνει το Χ.Α. όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, οι επενδυτές τις περισσότερες φορές απείχαν. Κάπως έτσι και χωρίς κανείς να το πιστεύει, υπήρξαν περίοδοι (με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2013 – 2014) που η άνοδος ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.

 

Μόλις «όλοι» όμως έγιναν αισιόδοξοι στις αρχές του 2014 και περίπου στις 1.200 – 1.300 μονάδες, η αγορά άρχισε να κατεβάζει στροφές. Το Χ.Α. κορύφωσε το Μάρτιο του 2014 στις περίπου 1.360 μονάδες, αρκετοί επενδυτές μπήκαν και πάλι στα υψηλά και μετά ήλθε η κατάρρευση των τιμών, με το ΓΔ το Φεβρουάριο του 2016 να φθάνει μέχρι και τις 440 – 450 μονάδες και τις τραπεζικές μετοχές απλά να μηδενίζουν.  

 

Αλλά και στα πιο πρόσφατα και από την ανάποδη. Μόλις όλα τα οικονομικά site έγραψαν για τις short θέσεις των ξένων επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες, με σενάρια και αναφορές πόσο χαμηλότερα θα πάνε οι τιμές …… Ακριβώς εκεί (μέσα Νοεμβρίου) ξεκίνησε μια άνοδος των τιμών, οδηγώντας τον τραπεζικό δείκτη μέσα σε μόλις 2 μήνες στο +50% και τον ΓΔ στο +20%.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....