Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Folli Follie: Τουλάχιστον απαράδεκτη

00:01 - 18/06/18

 

 

Διαβάσαμε την ανακοίνωση την οποία έβγαλε το ΣΚ η Folli Follie, η οποία λίγο πολύ και μετά τα όσα απίστευτα έχει κάνει (με τους ανθρώπους της εταιρείας να είναι σχεδόν άφαντοι τις τελευταίες εβδομάδες) ζητάει και τα ρέστα και από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς (και κατ’ επέκταση θα λέγαμε από τους επενδυτές). Προσωπικά θα είμαστε σκληροί, λέγοντας πως μετά τα όσα έχουν γίνει η εταιρεία θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική. Και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, Θα λέγαμε πως το θράσος έχει και τα όρια του, ειδικά όταν μιλάμε για χιλιάδες επενδυτών (μικρών και μεγάλων) που έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των χρημάτων τους και κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα …. Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά περισσότερα. Χαρακτηριστικό του θράσους της εταιρείας είναι πως 1,5 και πλέον μήνα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εταιρεία συνεχίζει τα ήξεις – αφήξεις αναφορικά με τον έλεγχο των οικονομικών της από την EY και άλλες εταιρείες, όπως η ίδια η FF αναφέρει στην τελευταία ανακοίνωση της.

 

Χαρακτηριστικά η εταιρεία λέει στην ανακοίνωση της:

 

2. H EY για δικούς της λόγους δεν αποδέχθηκε την άμεση ανάληψη της διεξαγωγής πλήρους ελέγχου και αντιπρότεινε προσυμφωνημένες διαδικασίες σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017.

 

Έτσι υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση. Η ελεγκτική εταιρεία πρότεινε παράλληλα να προβεί η FF Group στην ανάθεση εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) ελέγχου σε εταιρεία εγνωσμένου κύρους, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών που κατέστησαν ανέφικτο τον επιτόπιο έλεγχο. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί στον τύπο και αντίγραφο αυτής θα αποσταλεί στην εποπτεύουσα Αρχή.

 

Και αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε, βάζοντας τα όλα κάτω, φαίνεται τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα από ότι αρχικά πιστεύαμε. Και είναι άγνωστο αν τελικά η Folli Follie θα καταφέρει να επιβιώσει της κρίσης, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της οριστικής χρεοκοπίας της εταιρείας (αν και μάλλον θα αποφευχθεί με πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας … και ότι απομείνει στο τέλος).  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....