Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Μεγάλος στόχος η διάσπαση των 2.045 – 2.055 μονάδων

00:01 - 18/10/17

 

Αν και προσωπικά δε θα λέγαμε ότι είμαστε από τους πολύ αισιόδοξους για την πορεία της αγοράς κατά τις προσεχείς εβδομάδες - μήνες (δηλαδή μιλώντας αυστηρά για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς). Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η αγορά να ταλαιπωρείται σχετικά κοντά στα τρέχοντα επίπεδα (με χαμηλούς τζίρους). Ωστόσο και όπως εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, παραμένουμε αρκετά θετικοί για τη μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Και όταν κάποιος είναι θετικός για τη μακροπρόθεσμη πορεία της αγοράς, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποκλειστεί και ένα θετικό σενάριο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Βέβαια πολύ δύσκολο φαντάζει να υπάρξει μια τέτοια βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς χωρίς πραγματικά θετικές ειδήσεις (είχαμε αναφερθεί και στο χθεσινό μας σχόλιο).  

Όσον λοιπόν αφορά τον FTSE 25, θα σταθούμε στην ανάγκη ο δείκτης να μείνει κατά τις επόμενες συνεδριάσεις υψηλότερα των 1.990 – 2.000 μονάδων (κλείσιμο 2.011,28 μονάδες, -0,43%), για να αποφευχθεί σε αυτήν την περίπτωση μια πτώση μέχρι τα επίπεδα των 1.940 – 1.950 ή και 1.910 – 1.920 μονάδων. Τώρα από την άλλη πλευρά, ο μεγάλος στόχος είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.050 – 2.060 μονάδων, μια διάσπαση η οποία θα είχε μεγάλη σημασία για ολόκληρη την αγορά και όχι μόνο τον FTSE 25. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σενάριο αυτής της διάσπασης μιλάμε για ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας, με επόμενους στόχους τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.080 και 2.100 – 2.110 μονάδων. Διάσπαση και αυτών ανοίγει το δρόμο για τα υψηλά του Μαΐου στα επίπεδα περίπου των 2.230 μονάδων, όπου και πλέον μιλάμε για το πλήρες θετικό σενάριο και μια κίνηση του ΓΔ προς τα δικά του υψηλά, περίπου στις 870 με 880 ή και πιθανόν λίγο παραπάνω στις 900 μονάδες. Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι με την υπάρχουσα ειδησεογραφία, θεωρούμε ότι βραχυπρόθεσμα το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο. Και η βάση για να συμβεί αυτό είναι η παραμονή υψηλότερα των 1.990 – 2.000 μονάδων στην περίπτωση του FTSE 25 και η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 755 – 760 μονάδων, οριακά υψηλότερα των οποίων έκλεισε χθες.

FTSE 25

 

 

Το troll του Trump για τη Wall Street και το Χ.Α.

 

 

Ξέρετε πώς ξεκίνησε χθες την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Α. Τσίπρα ο D. Trump. Με την ακόλουθη φράση: «Αρχικά θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Νέο ρεκόρ στη Wall Street, ο Dow έφθασε στις 23.000 μονάδες. Εύχομαι σύντομα και η Ελλάδα να κάνει κάτι αντίστοιχο».

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου αρκετοί ήταν αυτοί οι οποίοι έσπευσαν να πουν ότι ο D. Trump «τρολάρει» την Ελλάδα και φυσικά το ελληνικό χρηματιστήριο. Και βλέποντας κανείς το παρακάτω διάγραμμα, δε μπορεί να μην παραδεχθεί ότι η αναφορά του Trump ήταν μια μορφή «τρολαρίσματος», πάντα φυσικά όλα αυτά με διάθεση να ευθυμήσουμε και λίγο.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....