Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Με δύο στόχους ξεκινάει η εβδομάδα στο Χ.Α.

00:01 - 18/12/17

 

Με την ειδησεογραφία να είναι εξαιρετικά καλή και να είναι ο βασικός οδηγός για την άνοδο των τελευταίων ημερών (προσωπικά αυτός πιστεύουμε και δεν αποδίδουμε την πρόσφατη άνοδο σε άλλους παράγοντες όπως το κλείσιμο των παραγώγων), θα αναφερθούμε στου δύο μεγάλους στόχους με τους οποίους ξεκινάει η εβδομάδα, δύο στόχοι οι οποίοι εφόσον επιτευχθούν θα ωθήσουν την αγορά τουλάχιστον προς τις 800 - 810 μονάδες, με το πιο σημαντικό να είναι ότι θα μιλήσουμε για πλήρη αναστροφή της τάσης (βραχυπρόθεσμη και μέσο-μακροπρόθεσμη) και αναζωπύρωση του θετικού σεναρίου (απόδειξη του πόσο μεγάλη σημασία έχουν για την πορεία της αγοράς αυτά τα επίπεδα). Και σε αυτό το θετικό σενάριο ποιό είναι το σημείο αναφοράς μας; Τα υψηλά του καλοκαιριού στις περίπου 860 μονάδες!!!

ΓΔ

Ο πρώτος λοιπόν μεγάλος στόχος για την αγορά θα είναι η παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 755 – 760 μονάδων (κλείσιμο 767,76 μονάδες, +0,02%), στα οποία ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών. Σημειώνεται πως με βάση αυτήν την παραμονή και σε συνάρτηση και με τις υπόλοιπες τεχνικές ενδείξεις της αγοράς, θα μιλήσουμε για μια περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας της αγοράς, κάτι το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει την αγορά τουλάχιστον στις αντιστάσεις στα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων. Και όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή μας, η προαναφερθείσα κίνηση του ΓΔ θα ανοίξει την όρεξη για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο, με σημείο αναφοράς τα υψηλά του καλοκαιριού στις περίπου 860 μονάδες και γιατί όχι σε νέα υψηλά, για παράδειγμα στις πολύ ισχυρές αντιστάσεις των 900 – 910 μονάδων!!!!   

FTSE 25

Παράλληλα φυσικά με ΓΔ, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον FTSE 25, όπου εδώ ο μεγάλος στόχος (για ολόκληρη την αγορά) είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.000 – 2.010 μονάδων (κλείσιμο 1.997,73 μονάδες, -0,29%), αντιστάσεις μεγάλης σημασίας, στις οποίες ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και ο ΑΚΜΟ 200 ημερών, όπου συμβαίνει και με το ΓΔ που αναφερθήκαμε παραπάνω. Εννοείται ότι οι κινήσεις αυτές των βασικών δεικτών θα είναι ένα πραγματικά μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της τάσης της αγοράς (βραχυπρόθεσμη και μέσο – μακροπρόθεσμη), με προοπτικές να μιλήσουμε για μια άνοδο όχι μόνο μέχρι τις 810 μονάδες, αλλά και ακόμη υψηλότερα…

Αν και λοιπόν πιστεύαμε πως υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες τα Χριστούγεννα να κυλίσουν ήσυχα (με οριακές μεταβολές και χαμηλούς τζίρους), με τα χρηματιστήρια να είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία, η τελευταία πολύ καλή ειδησεογραφία για τη χώρα και την ελληνική οικονομία (κύρια πηγή αισιοδοξίας η πορεία των ελληνικών ομολόγων) είχε ως αποτέλεσμα το Χ.Α. να ξαναζεσταθεί, με σημαντική άνοδο και συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αγορά θα κάνει την υπέρβαση. Και κάπως έτσι οι 8 συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του 2017 αλλά και φυσικά οι πρώτες εβδομάδες του 2018 αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον, με την ευχή όλων μας να είναι να μην καεί το θετικό momentum που δείχνει πως αρχίζει να διαμορφώνεται στο Χ.Α.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....