Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ας ηρεμήσουμε …. Δεν είναι υποχρεωτικό πως υπάρχει και άλλες FolliFollie

00:01 - 19/06/18

 

 

Σήμερα θα αναφερθούμε σε μια αρνητική εξέλιξη, στα απόνερα της θλιβερής ιστορίας με το Folli – Follie. Την «άρρωστη» όπως θα τη χαρακτηρίζαμε παραφιλολογία που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες στον χρηματιστηριακό κλάδο, σχετικά με το ποιά είναι η επόμενη Folli – Follie!!! Και μόνο καλό δεν είναι για την αγορά μας να υπάρχει τέτοιο κλίμα δυσπιστίας, σε ένα έτσι και αλλιώς άρρωστο χρηματιστήριο. Και μπορεί αυτά τα σενάρια να διακινούνται από κύκλους του εσωτερικού, ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αυτά μαθαίνονται - μεταφέρονται και στο εξωτερικό και στους έτσι και αλλιώς λίγους ξένους επενδυτές που έχουν απομείνει να ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο. Και θα επαναλάβουμε πως η όλη ιστορία με τη Folli – Follie η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου, έχει κάνει πραγματικά μεγάλη ζημία στο Χ.Α. …..

«Για να τα λέμε όλα»

Σε αυτό το σημείο θα σχολιάσουμε μερικά πράγματα για την εταιρεία που φωτογραφίζουν κάποιοι, με αναφορές σε μια μεγάλη εταιρεία λιανικού εμπορίου (από τον FTSE 25), η οποία όπως διαδίδουν κάποιοι είναι η επόμενη Folli – Follie. Δε μπορούμε να πούμε το όνομα της εισηγμένης, αν και από αυτά που γράφονται και λέγονται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικού εμπορίου (που δεν είναι και supermarket – έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία στο Χ.Α.), καταλαβαίνουμε όλοι ποιά είναι η εισηγμένη.

Χωρίς φυσικά ποτέ να μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα, δεν πιστεύουμε πως ισχύει τίποτα από όλα αυτά που διαδίδονται.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει σταθερά ένα πολύ καλό cash flow. Ένα εξαιρετικά καλό cash flow από λειτουργικές δραστηριότητες από το οποίο βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη ιστορία της Folli – Follie (η οποία είχε ένα εμφανές πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι). Επίσης, η συγκεκριμένη εισηγμένη που φωτογραφίζουν κάποιοι, δίνει σταθερά καλά μερίσματα τα τελευταία χρόνια (μια ικανοποιητική απόδοση περίπου στο 2,5% με 3%, κάτι το οποίο επίσης δεν έκανε η FF – αυτό ήταν ένα ακόμη καμπανάκι – πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην αξία των μερισμάτων). Τέλος να θυμίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία είχε υποστεί ένα μεγάλο κούρεμα περίπου 50εκ ευρώ στην υπόθεση του κουρέματος των καταθέσεων της Κύπρου (τώρα νομίζουμε πως και οι τελευταίοι κατάλαβαν σε ποιά εταιρεία αναφερόμαστε) και σχεδόν χωρίς να μην συμβαίνει τίποτα, η εταιρεία ξεπέρασε το πρόβλημα. Μάλιστα σήμερα έχει μεγαλύτερο ταμείο από ότι είχε όταν έπεσε θύμα ενός τόσο μεγάλου κουρέματος των καταθέσεων της.  

Όρκο δεν παίρνουμε για κανέναν, το επαναλαμβάνουμε. Έτσι και αλλιώς δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Ωστόσο είναι στα όρια της «αρρώστιας» να πάρουμε φόρα (όπως ήδη συμβαίνει) με σειρά σεναρίων και στοιχημάτων για το ποιά είναι η επόμενη Folli – Follie. Έτσι και αλλιώς πολλά πράγματα φαίνονται. Δε λέμε πως είχαμε πει πως το FF κάνει «manipulation» στα οικονομικά του στοιχεία. Ωστόσο γράφαμε για συγκεκριμένα σημεία των οικονομικών καταστάσεων που μας προβλημάτιζαν. Γράφαμε κυρίως για το αρνητικό cash flow. Το ότι η εταιρεία δε δίνει μερίσματα και τον προβληματικό δείκτη κυκλοφορίας των αποθεμάτων. Και μαζί με το ταμείο της εταιρείας εκεί εντοπίστηκαν τα προβλήματα που επισήμανε και το QCM όταν ξέσπασε το όλο σκάνδαλο, με αποκορύφωμα την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής και την εμπλοκή της δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση της εταιρείας λιανικού εμπορίου του FTSE 25, οι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά δεν υπάρχουν. Το αντίθετο, με μια εταιρεία που ανάμεσα σε άλλα έχει και εξαιρετικούς δείκτες μόχλευσης, με πολύ μικρό δανεισμό και μικρές συνολικές υποχρεώσεις για το μέγεθος της.  

Κλείνοντας θα το επαναλάβουμε. Τα έχουμε που τα έχουμε όλα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να υπάρχει μια παρατεταμένη φημολογία αναφορικά με το ποιά μπορεί να είναι η επόμενη Folli – Follie. Δεν αντέχεται και αυτό!!!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....