Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

ΓΔ (εβδομαδιαίο διάγραμμα): Το επίπεδο πάνω από το οποίο μιλάμε για βελτίωση της μέσο – μακροπρόθεσμης τάσης

00:01 - 19/12/17

 

Κατά τις τελευταίες ημέρες (όπως και χθες) έχουμε αναφερθεί στη διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών, επισημαίνοντας τη βελτίωση που υπάρχει στην εικόνα και στα κρίσιμα επίπεδα υψηλότερα των οποίων θα πρέπει να μείνουν οι βασικοί δείκτες, στην προσπάθεια το καλό κλίμα να γίνει ακόμη καλύτερο και η άνοδος να συνεχιστεί. Και με βάση τα ημερήσια διαγράμματα του ΓΔ, αλλά και των άλλων δεικτών (FTSE 25, τραπεζικός δείκτης), έχουμε θέσει ως επόμενο στόχο (στο θετικό σενάριο) τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων.

Σήμερα όμως θα επιχειρήσουμε κάτι διαφορετικό και θα αναφερθούμε στη διαγραμματική εικόνα της αγοράς (ΓΔ) με τη χρήση του εβδομαδιαίου διαγράμματος. Και για όποιον δεν είναι τόσο μυημένος στην τεχνική ανάλυση, στο παρακάτω διάγραμμα κάθε «κερί» δεν αναφέρεται στην ημερήσια μεταβολή, αλλά αντικατοπτρίζει μια εβδομαδιαία μεταβολή – δίνοντας μια καλύτερη εικόνα για τη μεσοπρόθεσμη και κυρίως μακροπρόθεσμη τάση μιας αγοράς.

Με βάση λοιπόν το εβδομαδιαίο διάγραμμα, τεράστιας σημασίας εμφανίζονται να είναι τα τρέχοντα επίπεδα των 775 – 780 μονάδων, σημειώνοντας πως ο δείκτης έκλεισα χθες στις 783,76 μονάδες (+2,08% - σε καμία περίπτωση δε θεωρείται διάσπαση τους το κλείσιμο οριακά υψηλότερα τους για μια συνεδρίαση - δε θα αποκλείαμε λοιπόν κοντά σε αυτά τα επίπεδα η αγορά να ταλαιπωρηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα). Και με βάση πάντα αυτήν την προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης, οριστική διάσπαση αυτών των επιπέδων θα μας κάνει να μιλήσουμε για οριστική βελτίωση της μέσο – μακροπρόθεσμης τάσης. Φυσικά και αυτό δε σημαίνει πως οι 800 – 810 μονάδες δεν είναι ισχυρές αντιστάσεις. Ωστόσο οριστική διάσπαση (με confirmation - δηλαδή παραμονή υψηλότερα τους για κάποιες συνεδριάσεις) των 770 – 780 μονάδων, όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη τάση θα μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους, σηματοδοτώντας τουλάχιστον μια πλάγιο-ανοδική άνοδο, με σημείο αναφοράς τα υψηλά του Ιουλίου, περίπου τις 860 μονάδες.   

ΓΔ (weekly data)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....