Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Dow, S&P 500 για δεύτερη φορά αποτυγχάνουν κάτι τέτοιο

00:01 - 20/03/18

 

 

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να κάνει χθες το 5 στα 5 και την ανησυχία (όπως και την επιβάρυνση της διαγραμματικής εικόνας) να αυξάνεται, εμείς θα επιμείνουμε για ακόμη μια φορά ότι η πρόσφατη πολύ κακή εικόνα της αγοράς μας (ουσιαστικά ξεκίνησε από τις αρχές Φεβρουαρίου) σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στα σύννεφα που έχουν εμφανιστεί στις διεθνείς αγορές. Και μπορεί κατά το προηγούμενο διάστημα, να υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις στις διεθνείς αγορές (ιδιαιτέρως στη Wall Street, όχι τόσο στην Ευρώπη) με τις οποίες δεν συγχρονίστηκε το Χ.Α., αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει με τις πιο ρηχές – περιφερειακές αγορές, όπως είναι το ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Χθες λοιπόν η Wall Street είχε μια ακόμη αρκετά κακή συνεδρίαση (έχοντας φυσικά ανακάμψει αισθητά από τα πρόσφατα χαμηλά), με τον Dow και τον S&P 500 να καταγράφουν απώλειες 1,35% και 1,42% αντίστοιχα. Και θα λέγαμε πως από άποψη τεχνικής ανάλυσης η συμπεριφορά των δύο δεικτών προβληματίζει, με ανησυχία μήπως η διολίσθηση των τιμών αρχίσει και πάλι.

Ποιό ήταν αυτό που μας προβλημάτισε περισσότερο; Ότι για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες οι δύο δείκτες επιχείρησαν να επιστρέψουν υψηλότερα συγκεκριμένων καθοριστικών επιπέδων και δεν το κατάφεραν.

 

Όσον αφορά τον Dow, εδώ η ανησυχία έχει κυρίως να κάνει με την αδυναμία επιστροφής υψηλότερα των 25.300 – 25.350 μονάδων (κλείσιμο τη Δευτέρα στις 24.611 μονάδες, -1,35%). Και όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα αυτών των επιπέδων, ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε ένα νέο κύκλο πτώσης, με επόμενο στόχο σε αυτό το αρνητικό σενάριο τα επίπεδα των 23.200 – 23.300 μονάδων (στηρίξεις που δεν πρέπει να χαθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες).

 

 

Τώρα όσον αφορά τον S&P 500, εδώ ο προβληματισμός έχει να κάνει με την επιστροφή του δείκτη χαμηλότερα των 2.740 – 2.750 μονάδων (κλείσιμο στις 2.713 μονάδες, -1,42%), κάτι το οποίο με ευκολία μπορεί να στείλει και πάλι το δείκτη μέχρι τουλάχιστον τις στηρίξεις στα επίπεδα των 2.570 – 2.590 μονάδων, δηλαδή περίπου 6 με 6,5% και κίνδυνο τα πράγματα να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

 

 

 

Cryptocurrencies: Οι τραγικές αποδόσεις από 01/01

 

 

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι τραγικές αποδόσεις των Cryptocurrencies από τις αρχές του χρόνου, όταν όπως φαίνεται στην 3η στήλη, οι αποδόσεις του 2017 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές (αστρονομικές θα λέγαμε). Οπως λοιπόν φαίνεται στον παρακάτω πίνακα και με εξαίρεση κάποιο VeChain, τα 23 βασικότερα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο. Με τις μεγαλύτερες απώλειες το Cardano (-73%), καθώς και μεγάλες απώλειες καταγράφονται και σε άλλα πιο δημοφιλή νομίσματα, όπως το περιβόητο Ripple, το οποίο από την ημέρα που έγινε πρώτο θέμα στα ελληνικά οικονομικά ΜΜΕ, καταγράφει απώλειες (ήδη βρίσκεται στο -67%). Όσον αφορά το Bitcoin, αυτό και με δεδομένα μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη βρίσκεται στο -40%.  Είναι φυσικά περιττό να αναφέρουμε πως οι ακραίες διακυμάνσεις θα συνεχιστούν.
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....