Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μιζέριας συνέχεια στο Χ.Α.

00:01 - 20/06/18

 

 

Με διάθεση ειρωνείας φυσικά, τουλάχιστον δεν έπεσε πολύ αυτό θα λέγαμε πως ήταν το μεγάλο κέρδος της χθεσινής συνεδρίασης (766,13 μονάδες, -0,62%), σε μια δύσκολη ημέρα για τις διεθνείς αγορές (για τους γνωστούς λόγους και κυρίως λόγω Trump).

 

Και όπως γίνεται αντιληπτό, με καθαρούς τζίρους 30 και 35εκ ευρώ και με τους βασικούς δείκτες (όπως σταθερά γράφουμε τον τελευταίο καιρό) να παραμένουνε χαμηλότερα σημαντικών αντιστάσεων, το καλύτερο που μπορεί να κάνει η αγορά είναι να μην πέσει. Και μια και σήμερα για τις ανακοινώσεις για το χρέος (εκτός αν υπάρξει μια μικρή παράταση λίγων ημερών – μην το αποκλείουμε αυτό), ας ελπίσουμε ότι θα γίνει η έκπληξη (προσωπικά δεν το βλέπουμε) και οι τελικές ανακοινώσεις για το ελληνικό χρέος θα εκπλήξουν θετικά. Μόνο μετά από μια καλή είδηση η αγορά μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να δούμε τη διαδοχική διάσπαση κρίσιμων αντιστάσεων, κάτι το οποίο θα έβαζε την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend.

 

Ειδικότερα  και αναφορικά με το ΓΔ, εδώ το μεγάλο στοίχημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Η επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 890 – 900 και εν συνεχεία των 910 μονάδων. Μόνο μετά από τέτοιες διαδοχικές αντιστάσεις μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αναβίωση του θετικού σεναρίου και ουσιαστική βελτίωση της επιβαρυμένης διαγραμματικής εικόνας της αγοράς. Και σε αυτό το σενάριο της διάσπασης των προαναφερθέντων αντιστάσεων θα άνοιγε η όρεξη, με κλεφτές ματιές στα υψηλά στα τέλη Ιανουαρίου και τις 890 – 900 μονάδες (δηλαδή περίπου 15% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα). Φυσικά επαναλαμβάνουμε ότι για να κάνει η αγορά μια τέτοια υπέρβαση, απαιτούνται πραγματικά θετικές ειδήσεις, κάτι το οποίο δε βλέπουμε εύκολο.  

 

Τώρα όσο τα θετικά νέα δεν έρχονται και η διαγραμματική εικόνα παραμένει επιβαρυμένη, θεωρείται τεράστιας σημασίας ο δείκτης να μείνει υψηλότερα των 760 (πολύ μεγάλης σημασίας – ουσιαστικά οι 760 μονάδες είναι ένα μικρό update των 750 μονάδων) και των 730 – 735 μονάδων. Απώλεια των προαναφερθέντων στηρίξεων και ειδικά των 760 μονάδων, θα δημιουργούσαν μεγάλο προβληματισμό, με κίνδυνο να μιλήσουμε για αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και μια πτώση μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις στις 650 – 660 μονάδες. 

 

ΓΔ

 

 

ΓΔ (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....