Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Και πάλι εξαιρετικά σοβαρά τα πράγματα

00:01 - 20/10/17

 
 

Όχι ότι είχε βελτιωθεί και τόσο πολύ, ωστόσο η άνοδος των τραπεζικών μετοχών πριν από μερικές ημέρες είχε δημιουργήσει μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα η αγορά και οι τραπεζικές μετοχές είδαν τα χειρότερα τους. Χωρίς φυσικά να θεωρείται δεδομένο ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν, η αλήθεια είναι ότι η τελευταία πτώση είναι ένα πισωγύρισμα, με εκ νέου επιδείνωση της εικόνας και την ανησυχία που πήγαινε να καταλαγιάσει να αυξάνεται και πάλι κατακόρυφα.

 

Αυτό που ζητείται είναι μια άμεση αντίδραση και επιστροφή του δείκτη υψηλότερα των 785 – 790 μονάδων, επίπεδα τα οποία με ευκολία (κάτι το οποίο μας προβλημάτισε ακόμη περισσότερο) έχασε χθες ο τραπεζικός δείκτης (774,50 μονάδες, -3,68%).

 

Και μετά από αυτήν την απώλεια τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα, με μεγάλες πιθανότητες ο δείκτης όχι μόνο να δοκιμάσει τις στηρίξεις στα επίπεδα των 740 - 745 με ένα τελευταίο ανάχωμα τις στηρίξεις στις 700 – 710 μονάδες (τα χαμηλά στα τέλη Σεπτεμβρίου), αλλά και να κινδυνεύσει να χάσει αυτές τις στηρίξεις, ένα σενάριο στο οποίο τα πράγματα θα γινόντουσαν πραγματικά πολύ δύσκολα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτήν την περίπτωση, οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 655 – 665 μονάδων, δηλαδή περίπου 14% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Ακόμη χαμηλότερα και μετά από απώλεια και των 655 μονάδων (πλέον μιλάμε για το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο για ολόκληρη την αγορά), ο τραπεζικός δείκτης θα δοκιμάσει τις τελευταίες ισχυρές στηρίξεις των 620 – 625 μονάδων, με την κατάσταση μετά από εκεί να είναι μη ελεγχόμενη, δεδομένου ότι μετά μιλάμε για ένα σενάριο κατάρρευσης των τιμών, ακόμη και για μια πτώση μέχρι το ιστορικό χαμηλό του δείκτη στα επίπεδα των 400 μονάδων περίπου!!!!!!

 

Επειγόντως λοιπόν αντίδραση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, γιατί η διαγραμματική εικόνα επιδεινώνεται όλο και πιο πολύ, με τις ελληνικές τράπεζες να χαρακτηρίζονται πάντα ως μια ιδιαίτερη περίπτωση.  

 

 

 

Wall Street: Οι χειρότερες ημέρες της ιστορίας

 

 

Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την επονομαζόμενη “Black Monday” κατά την οποία η Wall Street και συγκεκριμένο ο Dow και ο S&P 500 είχαν καταγράψει απώλειες 23% και 21% αντίστοιχα!!!!, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 10 μεγαλύτερες ποσοστιαίες πτώσεις στην ιστορία της Wall Street. Από τα ενδιαφέροντα είναι ότι οι 5 από τις 10 μεγαλύτερες πτώσεις είχαν καταγραφεί το 2008 και στη μεγάλη κρίση των ενυπόθηκων δανείων και τη χρεοκοπία της Legman Brothers.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....