Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

H ανάλυση του FTSE 25 με εβδομαδιαία δεδομένα επιβεβαιώνει τη σημασία των τρεχόντων επιπέδων της αγοράς…

00:01 - 20/12/17

 

Κατά το χθεσινό μας σχόλιο είχαμε αναφερθεί στη σημασία των τρεχόντων επιπέδων του ΓΔ στις 770 – 780 μονάδες (έκλεισε για δεύτερη ημέρας χθες οριακά υψηλότερα αυτών, στις 783,99 μονάδες), επίπεδα τα οποία όπως είχαμε γράψει και με τη βοήθεια του εβδομαδιαίου διαγράμματος είναι εξαιρετικά ισχυρές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις. Και η οριστική διάσπαση αυτών των αντιστάσεων θα έβαζε την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, όχι μόνο για μερικές ημέρες αλλά και εβδομάδες, αφού θυμίζουμε ότι αναφερόμαστε στη μέσο-μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς.

 

Κάτι αντίστοιχο θα κάνουμε σήμερα και για τον FTSE 25, όπου και πάλι με τη χρήση των εβδομαδιαίων δεδομένων θα διαπιστώσουμε ότι τεράστια είναι η σημασία των τρεχόντων επιπέδων, οι οποίες αποτελούν πολύ ισχυρές μακροπρόθεσμες αντιστάσεις.

 

Ειδικότερα και επαναλαμβάνοντας με βάση τα εβδομαδιαία δεδομένα, τα επίπεδα των 2.030 – 2.035 μονάδων είναι τεράστιας σημασίας για την πορεία ολόκληρης της αγοράς (χθεσινό κλείσιμο 2.036,60 μονάδες, +0,04%). Και απλά σημειώνεται πως διάσπαση αυτών των αντιστάσεων είναι ικανή να οδηγήσει το δείκτη αισθητά υψηλότερα, με σημείο αναφοράς και σε αυτήν την περίπτωση τα υψηλά του Ιουλίου, στα επίπεδα των 2.230 – 2.240 μονάδων.

 

Ταυτόχρονα λοιπόν, ο ΓΔ και ο FTSE 25 βρίσκονται στα όρια καθοριστικών μακροπρόθεσμων αντιστάσεων, καθιστώντας τις επόμενες συνεδριάσεις κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες. Και αν και με δεδομένη τη σημασία αυτών των αντιστάσεων μια ταλαιπωρία της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα είναι ότι πιο φυσιολογικό (πιθανόν και ένα μικρό pullback). Ελπίζουμε πως στο τέλος θα έλθουν οι πολυπόθητες διασπάσεις, αντιστάσεις οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο όχι μόνο για τις 800 μονάδες, αλλά και για ακόμη υψηλότερα επίπεδα και τις 860 μονάδες και γιατί όχι μια κίνηση της αγοράς και μέχρι τις αντιστάσεις στις 900 – 910 μονάδες.    

 

FTSE 25 (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....