Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Άμεσα αντίδραση, γιατί αλλιώς

00:01 - 21/03/18

 

 

Είχαμε αναφερθεί και πριν από μερικές ημέρες στην επιβαρυμένη διαγραμματική εικόνα του τραπεζικού δείκτη, με την κατάσταση να είναι αρκετά οριακή και το δείκτη να κινδυνεύει να μπει σε έναν νέο πτωτικό κύκλο, μέχρι τουλάχιστον τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται άμεσα ο δείκτης, την ώρα που ο FTSE 25 και επί της ουσίας ο ΓΔ βρίσκονται στα όρια ισχυρών στηρίξεων, είναι μια ισχυρή αντίδραση.

 

Με τη διαγραμματική εικόνα λοιπόν να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη (είχαμε προειδοποιήσει σε προηγούμενα σχόλια και από υψηλότερα επίπεδα), ζητείται μια επιστροφή άμεσα υψηλότερα των 820 – 825 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 81,34 μονάδες, -0,73%), έτσι ώστε να αρχίσει να ηρεμεί η διαγραμματική εικόνα και πάνω από όλα να αποφευχθεί μια περαιτέρω επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας. Και με βάση αυτή την επιστροφή θα μπορούσαν σιγά – σιγά τα χαμόγελα να επιστρέψουν, με επόμενο μεγάλο στόχο τις γνωστές μας αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες (ελαφρώς υψηλότερα, πολύ ισχυρή είναι η αντίσταση στις 910 μονάδες).

 

Φυσικά στην παρούσα φάση, η αγωνία μας έχει να κάνει με το να αποφευχθεί το αρνητικό σενάριο. Αδυναμία λοιπόν του δείκτη να επιστρέψει υψηλότερα των 820 – 825 μονάδων θα μας τρόμαζε. Και αυτό γιατί με βάση το διάγραμμα του τραπεζικού δείκτη, μπορεί ανά πάσα στιγμή (ακόμη και σήμερα που λέει ο λόγος) ο δείκτης να φύγει «καρφί» κάτω, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 740 – 750 μονάδων, δηλαδή περίπου 9-10% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Και για να είμαστε ειλικρινείς και στο αρνητικό αυτό σενάριο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η πτώση θα τελειώσει τις προαναφερθείσες στηρίξεις, δεδομένης και της περαιτέρω διαγραμματικής επιβάρυνσης που θα υπάρξει στο δείκτη από αυτήν την πτώση.  

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....