Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Αχ και βαχ και πάλι !!!!

00:01 - 21/05/18

 

Επειδή σε αυτό το χρηματιστήριο ποτέ δεν πρέπει να βαριόμαστε και κυρίως επειδή σε αυτό το χρηματιστήριο δεν πρέπει για πολύ καιρό οι επενδυτές να χαίρονται, ήλθε την προηγούμενη εβδομάδα αυτό το 5 στα 5 και γενικά η αγορά έχει κατά τους τελευταίους μήνες μια συμπεριφορά …. Που εκεί που πάει να μας κάνει όλους αισιόδοξους πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας, έρχεται μια εικόνα όπως αυτή από τις αρχές Μαΐου και προσγειωνόμαστε στη μίζερη πραγματικότητα της χώρας μας και του ελληνικού χρηματιστηρίου.

 

Ας αφήσουμε όμως τα γενικόλογα και ας πάμε στον τραπεζικό δείκτη. Ο δείκτης μέσα σε μερικές ημέρες κινδυνεύει να γκρεμίσει ότι με κόπο έχτισε εδώ και αρκετές εβδομάδες. Και αν και είχαμε αναφερθεί και πάλι την Πέμπτη στο συγκεκριμένο δείκτη, θα το κάνουμε και πάλι σήμερα αφού πλέον η κατάσταση είναι όλο και πιο οριακή, ειδικά μετά και τη νέα πτώση της Πέμπτης και της Παρασκευής (κλείσιμο στις 888,54 μονάδες).

 

Και όπως και στην περίπτωση του ΓΔ (όπου χρειάζεται μια επιστροφή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων), έτσι και στον τραπεζικό δείκτη απαιτείται άμεσα μια ισχυρή αντίδραση, έτσι ώστε ο δείκτης να αποφύγει να χάσει τις ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 880 μονάδων (σημειώνεται πως ουσιαστικά και τις 5 πτωτικές συνεδριάσεις, ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο χαμηλό ημέρας), κάτι το οποίο θα βάλει τις τραπεζικές μετοχές και ολόκληρη την αγορά σε νέες περιπέτειες. Ειδικότερα, μετά από μια τέτοια απώλεια, θα μιλούσαμε για τις στηρίξεις στις 800 με 810 μονάδες (δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα), χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια ακόμη μεγαλύτερη πτώση και συγκεκριμένα μια πτώση μέχρι τις 740 – 750 μονάδες (δηλαδή περίπου 16% χαμηλότερα!!!). Για να αποφευχθούν λοιπόν τα χειρότερα, αυτό που χρειάζεται είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 880 μονάδων και να επιστρέψει παράλληλα υψηλότερα των 890 – 900 μονάδων. Και με βάση αυτήν την επιστροφή μπορούμε να ελπίζουμε και πάλι για κάτι καλύτερο. Επόμενοι στόχοι σε αυτό το θετικό σενάριο, οι 945 – 950 και φυσικά οι αρκετά ισχυρές αντιστάσεις στις 990  - 1.000 μονάδες στις οποίες προσφάτως ξεκίνησε η πτώση του δείκτη (μάλιστα στις τελευταίες αυτές αντιστάσεις, πριν από μερικούς μήνες, ο τραπεζικός δείκτης και η αγορά είχε και πάλι διορθώσει).

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....