Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

5 πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά για τη Wall Street & Την αμερικανική οικονομία

00:01 - 21/06/19

 

Με την παλινδρόμηση του Χ.Α. στα όρια των σημαντικών τεχνικών επιπέδων, των 840 – 850 μονάδων (κάτι το οποίο δε μας ξαφνιάζει) να συνεχίζεται. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε με τη Wall Street και την αμερικανική οικονομία, παρουσιάζοντας μια σειρά από ενδιαφέροντα στατιστικά.

Ας ξεκινήσουμε με τη Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται από 01/01/19 στο +16%. Και αντίστοιχα για την ημερομηνία που βρισκόμαστε, αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα (δηλαδή το καλύτερο πρώτο εξάμηνο – αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου) από το 1997. Με αφορμή αυτό το στατιστικό, να σχολιάσουμε πως αυτή η εξαιρετική επίδοση της Wall Street, όπως και συνολικά των χρηματιστηρίων. Είναι κυρίως αποτέλεσμα της πολιτικής της FED και των κεντρικών τραπεζών, που έχουνε μπει σε έναν νέο κύκλο νομισματικής χαλάρωσης.  

 

Πάμε τώρα στα της αμερικανικής οικονομίας και μια σειρά εντυπωσιακών επιδόσεων. Η ανεργία λοιπόν διαμορφώθηκε στο 3,6%, που είναι το χαμηλότερα σημείο από το 1969!!!

Και όσον αφορά την αγορά εργασίας. Η κατάσταση στην αμερικανική αγορά εργασίας βελτιώνεται για 104 μήνες σερί!!! Και αυτή είναι το καλύτερο σερί στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας!!

Πάμε τώρα στους μισθούς. Με βάση λοιπόν τα επίσημα στατιστικά, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,1% (y-o-y), ξεπερνώντας τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Και πάντα με βάση τα επίσημα στατιστικά, οι αυξήσεις των μισθών αυξάνονται με μεγαλύτερους ρυθμούς από τον πληθωρισμό για 78 συνεχόμενους μήνες, κάτι το οποίο επίσης είναι μια εξαιρετική επίδοση, με ανάγκη μάλιστα οι πραγματικοί μισθοί να αυξηθούν (στα πλαίσια των συζητήσεων για τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και την πραγματική αγοραστική τους δύναμη).

Τέλος και όσον αφορά τη FED, η οποία επηρεάζει τα πάντα. Και φυσικά τη Wall Street. Εκεί λοιπόν που όλο το 2018 μιλούσαμε για αυξήσεις επιτοκίων. Τον Ιούλιο η Αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. Μάλιστα, με βάση τελευταίες δημοσκοπήσεις αναλυτών, οι μειώσεις μέχρι το τέλος του 2020, μπορεί να φθάσουνε και τις 4!!

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....