Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Στην κόψη του ξυραφιού συνεχίζουν να «χορεύουν» οι βασικοί δείκτες

00:01 - 21/11/17

 

 

Μια περαιτέρω ισχυρή αντίδραση για τις τραπεζικές μετοχές και φυσικά το Χ.Α. είναι το μεγάλο ζητούμενο, μια αντίδραση η οποία ήλθε την Παρασκευή (ακριβώς στα όρια ισχυρών στηρίξεων του τραπεζικού δείκτη) ωστόσο δε συνεχίστηκε χθες. Και αν και πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε μια περαιτέρω αντίδραση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κατάσταση στο Χ.Α. παραμένει εξαιρετικά οριακή, με τους βασικούς δείκτες και ειδικά τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκονται στα όρια καθοριστικών στηρίξεων.   

Ειδικότερα όσο ο τραπεζικός δείκτης παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τις καθοριστικές στηρίξεις των 610 – 620 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 638,63 μονάδες, -0,44%), η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά οριακή, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να χαθούν αυτά τα επίπεδα και ο δείκτης και ολόκληρη η αγορά να φύγουν σημαντικά χαμηλότερα. Όπως συνεχώς γράφουμε, οριστική απώλεια των 610 – 620 μονάδων του τραπεζικού δείκτη μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο sell – off, στέλνοντας τις τραπεζικές μετοχές ακόμη κα σε νέα ιστορικά χαμηλά !!!!.

Και τι σημαίνει τώρα αυτό για την αγορά και το ΓΔ. Ότι θα έχουμε την απώλεια των επόμενων ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 690 – 700 μονάδων, με τις επόμενες και πολύ ισχυρές στηρίξεις να είναι στα επίπεδα των 640 – 650 μονάδων, όπου και αυστηρώς από άποψης τεχνικής ανάλυσης θα μπορούμε να ολοκληρωθεί (αν και ευχόμαστε αυτό να συμβεί κοντά στα τρέχοντα επίπεδα και να μην συνεχιστεί η πτώση) η διόρθωση η οποία ξεκίνησε από τα μέσα του Ιουλίου και τα υψηλά των περίπου 860 μονάδων. 

Τραπεζικός Δείκτης

ΓΔ

 

 

Πόσο αξίζουν σήμερα τα 1.000 δολάρια

 

 

Και κλείνοντας με τις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα με τη Wall Street, θα αναφερθούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον διάγραμμα το οποίο είδαμε χθες. Συγκεκριμένα σε αυτό παρουσιάζονται πόσο αξίζουν σήμερα 1.000 δολάρια τα οποία επενδύθηκαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street πριν από ακριβώς 10 χρόνια και τις δύσκολες ημέρες της μεγάλης επενδυτικής κρίσης.

 

Όπως φαίνεται στην πρώτη θέση των αποδόσεων η μετοχή της Netflix, με την αξία της επένδυσης των 1.000 δολαρίων 10 χρόνια πριν, να αξίζει σήμερα 51.966 δολάρια!!! Στη δεύτερη θέση η Amazon, με την αξία της αρχικής επένδυσης των 1.000 δολαρίων σήμερα να αποτιμάται 12.398 δολάρια και στην 3η θέση η μετοχή της Apple, με απόδοση 622,8%, αφού τα 1.000 δολάρια 10 χρόνια μετά αξίζουν 6.228 δολάρια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μοναδική μετοχή με αρνητική απόδοση είναι αυτή της General Electric, με πτώση της αξίας της μετοχής κατά περίπου 50% τα τελευταία περίπου 10 χρόνια και την αρχική επένδυση των 1.000 δολαρίων να έχει μειωθεί στα 490 δολάρια.   

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....