Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

X.A. – Έχει επανέλθει το ανοδικό μακροπρόθεσμο σενάριο;

00:01 - 21/12/17

 

 

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας ένα γενικό σχόλιο για τη χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι για ακόμη μια ημέρα και ασχέτως αν  η αγορά έκλεισε σε κάποια απόσταση από το υψηλό ημέρας, η εικόνα ήταν εξαιρετικά καλή.

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

 

Αν και η αγορά βρίσκεται στα όρια καθοριστικών αντιστάσεων (πράγμα που δικαιολογεί απόλυτα ένα μικρό profit taking και την όποια νευρικότητα ενδοσυνεδριακά) και πάντα μέχρι νεοτέρας, οι αγοραστές είναι φανερό ότι έχουνε το πάνω χέρι.  Ανάμεσα σε άλλα αυτό φαίνεται και από το πώς διαμορφώνεται ο τζίρος, οι αυξητικές τάσεις του στα σημεία που η αγορά ανεβάζει στροφές και αντίστροφα, η μείωση του τζίρου στα διαστήματα (και τις ημέρες – όπως προχθές) που η αγορά πιέζεται και κατεβάζει στροφές.

 

Και επαναλαμβάνουμε πως το γεγονός ότι η αγορά έρχεται από ράλι περίπου 1 μήνα, βρίσκεται στα όρια καθοριστικών μακροπρόθεσμων αντιστάσεων και δε διορθώνει, είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ότι τα πράγματα στο Χ.Α. εξελίσσονται καλά.

 

Η αισιοδοξία λοιπόν παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με την ευχή να είναι να είναι να μη χαθεί το ανοδικό momentum που διαμορφώνεται κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Ανασκόπηση των τελευταίων μηνών

 

Και σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε και κάτι άλλο, το οποίο μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους ότι το ανοδικό σενάριο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

 

Η διόρθωση που ξεκίνησε τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε πριν μερικές εβδομάδες ακριβώς στα όρια ισχυρών στηρίξεων. Θυμίζουμε ότι η πτώση ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου ακριβώς στις ισχυρές στηρίξεις των 690 – 700 μονάδων του ΓΔ (αν χανόντουσαν αυτές θα είχαμε πτώση μέχρι τις στηρίξεις στις 640 – 650 μονάδες) και κυρίως τις καθοριστικές στηρίξεις του τραπεζικού δείκτη στα επίπεδα των 620 – 630 μονάδων (δοκιμάστηκαν στις 16-17/11 όταν και ολοκληρώθηκε η πτώση).

 

Και θυμίζουμε ότι τα δύο αυτά ζεύγη στηρίξεων τα είχαμε επισημάνει στις αρχές της πτώσης, στα τέλη περίπου του καλοκαιριού.

 

Συνοψίζουμε λοιπόν.

 

Η αγορά ουσιαστικά από τον Ιούλιο του 2016 (περίπου 530 μονάδες) βρέθηκε σε μια διαρκή άνοδο 12 μηνών, μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και τις 860 μονάδες. Και κάπου εκεί και με το κλείσιμο μιας σειράς θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, άρχισε ένα φυσιολογικό profit taking (φυσικά αρκετά μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στις τράπεζες λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους) μια διόρθωση που φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε στις πολύ ισχυρές στηρίξεις που επισημάναμε παραπάνω.

 

Και αν τα δεχθούμε όλα αυτά, θα λέγαμε ότι το θετικό ανοδικό μακροπρόθεσμο σενάριο, μετά από μια φυσιολογική διόρθωση κάποιων μηνών, ξαναζωντανεύει, με την αγορά να είναι ικανή κατά τους επόμενους μήνες να βρεθεί αισθητά υψηλότερα, με σημείο αναφοράς τα υψηλά του καλοκαιριού τις 860 μονάδες και προοπτικές να μιλήσουμε για ακόμη υψηλότερα επίπεδα (πάντα φυσικά με ορίζοντα κάποιων μηνών).

 

Η συνέχεια φυσικά στο ταμπλό, με την ευχή όλων μας να είναι να αποφευχθούν τα απρόοπτα είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό ….  

 

ΓΔ (η πορεία του δείκτη από το καλοκαίρι του 2016)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....