Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Και αυτός στην «κόψη του ξυραφιού»

00:01 - 22/05/18

 

 

«Δεν υπάρχουν σχόλια». Αυτό θα λέγαμε πως είναι το σχόλιο μας για τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α., με έναν πραγματικά πολύ χαμηλό τζίρο μόλις 32εκ ευρώ (μετά τα πακέτα), μια αγορά που δείχνει από πολύ αδύναμη μέχρι άρρωστη (τουλάχιστον στην παρούσα φάση). Και μπορεί τυπικά χθες να μπήκε τέλος στο αρνητικό σερί του 5 στα 5 της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο ούτε χθες το Χ.Α. κατάφερε να καταγράψει μια ισχυρή αντίδραση, έστω να κρατήσει τα αρχικά κέρδη της ημέρας (περίπου +0,65%), με τους επενδυτές – επαγγελματίες που έχουν απομείνει να είναι όλο και πιο απογοητευμένοι με αυτήν την εικόνα της αγοράς.

 

Και όλα αυτά με τους δύο βασικούς δείκτες ΓΔ και τραπεζικό δείκτη να βρίσκονται σε οριακό σημείο. Στην πρώτη περίπτωση, επαναλαμβάνουμε πως υπάρχει αγωνία ο γενικός δείκτης να μην χάσει τις στηρίξεις στις 780 μονάδες και αν είναι εφικτό να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 800  - 810 μονάδων. Κρίσιμη είναι και η κατάσταση στον τραπεζικό δείκτη, όπου εδώ ο δείκτης παλεύει να μη χάσει τις ισχυρές στηρίξεις στις 875 – 880 μονάδες και αρχίσει ένας νέος κύκλος πτώσης (είχαμε αναφερθεί χθες).  

 

Σήμερα λοιπόν θα αναφερθούμε στον FTSE 25,  οπού χωρίς φυσικά να είναι έκπληξη (λόγω της σχέσης μεταξύ των τριών δεικτών) και εδώ η κατάσταση είναι αρκετά οριακή.

 

Ο FTSE 25 λοιπόν δίνει μεγάλη «μάχη» να μη χάσει τις στηρίξεις στις 2.050 μονάδες (έκλεισε στις 2.063,12 μονάδες, +0,61%, με χαμηλό ημέρας τις 2.046,05 μονάδες) και παράλληλα να επιστρέψει υψηλότερα των 2.070 – 2.080 μονάδων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Απώλεια των 2.050 μονάδων βάζει σε περιπέτειες την αγορά και το δείκτη, με τις επόμενες στηρίξεις (οι οποίες δεν κρίνονται και ισχυρές, απλώς μέτριες) να είναι στα επίπεδα των 2.000 – 2.010 μονάδων. Απώλεια και αυτών, θα οδηγήσει το δείκτη στις 1.935 – 1.940 μονάδες, με κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τις 1.880 με 1.890 μονάδες!!!!

 

Κρίσιμη λοιπόν η διαγραμματική εικόνα και στους 3 δείκτες, με το αρνητικό σενάριο σε αυτή τη φάση να φαντάζει το επικρατέστερο και την αγορά να καίγεται για θετικές ειδήσεις και μια άμεση ισχυρή αντίδραση. Σε διαφορετική περίπτωση σύντομα θα χαθούν οι τρέχουσες στηρίξεις των βασικών δεικτών και ο ΓΔ του Χ.Α. θα υποχωρήσει μέχρι τουλάχιστον τις στηρίξεις στις 735 – 740 μονάδες .... και βλέπουμε ....

 

FTSE 25

 

 

ΓΔ

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....