Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FTSE 25: Ας μείνει υψηλότερα των 1.840 – 1.850 μονάδων και μετά ότι καλύτερο έλθει

00:01 - 22/11/17

 

 

Στις 1.892,11 μονάδες έκλεισε χθες ο FTSE 25 (+1,41%), σε μια δεύτερη αντίδραση μετά την άνοδο της Παρασκευής και με τη διαγραμματική εικόνα της αγοράς να παραμένει εξαιρετικά οριακή (είχαμε αναφερθεί και χθες στο ΓΔ και τον τραπεζικό δείκτη). Σήμερα θα αναφερθούμε στον FTSE 25 και στην ανάγκη η αντίδραση να συνεχιστεί και ο δείκτης να επιστρέψει σταδιακά υψηλότερα των 1.930 – 1.940 μονάδων και εν συνεχεία υψηλότερα των πραγματικά ισχυρών αντιστάσεων των 1.980 – 1.990 μονάδων. Όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων, ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις των 1.840 – 1.850 μονάδων, οι οποίες δοκιμάστηκαν προσφάτως και ήλθε η τελευταία αντίδραση. Απώλεια αυτών των στηρίξεων θα αποδειχθεί μια πολύ κακή εξέλιξη για την αγορά συνολικά, με την πτώση να επιταχύνεται εκ νέου και τις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις να βρίσκονται στα επίπεδα των 1.800 και των 1.750 – 1.760 μονάδων, δηλαδή περίπου 7-8% χαμηλότερα. Και αυτή η πτώση θα μπορούσε να συνδυαστεί με μια πτώση του ΓΔ περίπου μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 640 – 650 μονάδων.

 

 

 

 

Ένα διαρκές Short Squeeze

 

 

Η UBS είπε προσφάτως κάτι πολύ ενδιαφέρον. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό πιστεύουμε και εμείς. Ότι το ράλι του 2017  σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα ενός διαρκούς Short Squeeze. Επαναλαμβάνουμε ότι το ίδιο πιστεύουμε και εμείς (έχουμε αναφερθεί στο ζήτημα). Ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδυτών «σορτάρει» τις αγορές (έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια). Οι short θέσεις δε βγαίνουν. Και οι επενδυτές αναγκάζονται να κλείσουν τις short θέσεις, οδηγώντας ακόμη υψηλότερα τις τιμές. Και ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αν και εδώ και πολύ καιρό αυξάνονται οι επενδυτές που περιμένουν τη διόρθωση των αγορών, αυτή δεν έρχεται.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....