Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τραπεζικός Δείκτης: Πλησιάζει η ώρα της δοκιμασίας πολύ ισχυρών αντιστάσεων

00:01 - 22/12/17

 

Με την αγορά και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κατά τις τελευταίες περίπου 4-5 εβδομάδες και από τα μέσα Νοεμβρίου μια εντυπωσιακή αντίδραση, θα ρίξουμε μια ματιά σήμερα την εικόνα του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος όπως και ήταν λογικό πρωταγωνίστησε στην τελευταία αντίδραση της αγοράς. Αρχικά να θυμίσουμε ότι η αντίδραση αυτή ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου και μετά τη δοκιμασία των εξαιρετικά σημαντικών στηρίξεων, για ολόκληρη την αγορά, στα επίπεδα των 610 – 620 μονάδων,  με το δείκτη να κλείνει χθες με κέρδη 0,39% στα επίπεδα των 866,66 μονάδες (πολλά 6 βλέπουμε, μακριά από εμάς Χριστουγεννιάτικα J). Και κάπως έτσι και μέσα σε περίπου ένα μήνα έχει καταγραφεί μια αντίδραση της τάξης του 41%.  Και κάπου εδώ και περίπου 2,5 με 3% υψηλότερα και στα επίπεδα των 885 – 895 μονάδων, πλησιάζει η ώρα της δοκιμασίας πραγματικά πολύ ισχυρών αντιστάσεων, στις οποίες θα δικαιολογούνταν απολύτως ένα μικρό ή και ένα ακόμη μεγαλύτερο profit taking, αν και κάτι τέτοιο δε θα ήταν καταστροφή, εφόσον βέβαια πάντα η διόρθωση παραμένει ελεγχόμενη. 

 

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για τον τραπεζικό δείκτη το προσεχές διάστημα θα ήταν η διάσπαση των προαναφερθέντων επιπέδων, μια διάσπαση η οποία όποτε και αν συνέβαινε θα έβαζε τις τιμές των τραπεζικών  μετοχών σε ένα νέο ανοδικό trend. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση διάσπασης των 895 μονάδων, ο επόμενος στόχος θα τεθεί στα επίπεδα των 940 – 950 μονάδων. Και με τη σειρά της αυτή η διάσπαση θα μπορούσε να οδηγήσει το δείκτη στα επίπεδα των 1.080 - 1.090 μονάδων, κάτι το οποίο φανερώνει τα περιθώρια αντίδρασης που υπάρχουν μετά τη διάσπαση των 895 μονάδων, επαναλαμβάνουμε όποτε αυτό συμβεί.      

 

 

 

 

Τις θερμότερες μας ευχές για τα Χριστούγεννα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....