Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

H σημασία των αντιστάσεων των 660 – 662 μονάδων με μια διαφορετική προσέγγιση ….

00:01 - 23/02/17

 

Με την προσοχή να είναι στραμμένη στις ισχυρές αντιστάσεις του FTSE 25 και του τραπεζικού δείκτη και το ΓΔ να βρίσκεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στα όρια των καθοριστικών αντιστάσεων των 550 – 600 μονάδων, θα αναφερθούμε στη σημασία των 660 - 662 μονάδων, με μια διαφορετική προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης.

Για την ακρίβεια, με τη μεθοδολογία των Fibonacci και με επίπεδα αναφοράς τα υψηλά του Μαρτίου του 2014 (περίπου 1.370 μονάδες) και τα χαμηλά πριν από ένα χρόνο (Φεβρουάριος 2016, 430 μονάδες), τα επίπεδα των 660 – 662 μονάδων είναι μια εξαιρετικά σημαντική μακροπρόθεσμη αντίσταση – για την ακρίβεια η πρώτη μακροπρόθεσμη τάση στο συνολικό trend.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι μια νέα αποτυχημένη προσπάθεια (είχαν προσεγγιστεί και πρόσφατα) διάσπασης των 655 - 660 μονάδων θα δημιουργούσε ανησυχία, με πιθανότητες η αγορά σταδιακά να κινηθεί εκ νέου μέχρι τα επίπεδα των 590  - 600 μονάδων, τα οποία σχεδόν δοκιμάστηκαν προσφάτως. Και επιπλέον μια δεύτερη αποτυχία διάσπασης αυτών των αντιστάσεων θα μπορούμε να χαρακτηριστεί σε ένα βαθμό ως “double top”, με ανησυχία μήπως την επόμενη φορά ο ΓΔ όχι μόνο προσεγγίσει τις 590 – 600 μονάδες, αλλά και τις χάσει (το χειρότερο σενάριο που μπορούμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή).

Από την άλλη βέβαια πλευρά και πάντα με βάση την εν λόγω προσέγγιση τεχνικής ανάλυσης, οριστική διάσπαση των 660 – 663 μονάδων θα μπορούσε να βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend, με επόμενο μακροπρόθεσμο στόχο τα επίπεδα των 800 – 810 μονάδων, με την μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο.  Φυσικά για μια τέτοια κίνηση χρειάζονται θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....