Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα ETF με την καλύτερη και χειρότερη πορεία από την αρχή του χρόνο. Σε ποιά θέση βρίσκεται το GREK

00:01 - 23/04/18

 

Έχοντας διανύσει σχεδόν το ένα τρίτο της χρονιάς, μια χρονιά με αρκετά μεγαλύτερη μεταβλητότητα σε σχέση με το 2017, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις αποδόσεις (από τις αρχές του χρόνου) των μεγαλύτερων ETF των χωρών παγκοσμίως (45 για την ακρίβεια). Πρώτη επισήμανση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών βρίσκεται σε θετικό πρόσημο, αν και τα κέρδη είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά το GREK (το μεγαλύτερο ETF που επενδύσει σε ελληνικές μετοχές), βρίσκεται στο +4,4% στην 17η θέση από 45 χώρες. Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ETF της Αιγύπτου, με άνοδο 19,3% και ακολουθεί η Σαουδική Αραβία με άνοδο 18%. Υψηλά στην 4η θέση βρίσκεται η Ιταλία, με το βασικό ETF της χώρας (EWI) να καταγράφει άνοδο 12,2%.   Από τις 45 χώρες, 12 καταγράφουν απώλειες με το ETF των Φιλιππίνων (-12,3%) και της Τουρκίας (-6%) να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη πτώση. Σημειώνεται βέβαια πως οι παρακάτω αποδόσεις είναι σε όρους δολαρίων και όπως είναι λογικό σε αρκετές από τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Τουρκία (που υπάρχει μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας), οι αποδόσεις επηρεάζονται από την κίνηση των ισοτιμιών.

 

 

 

Wall Street: Ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό

 

 

Και θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τη Wall Street. Ο S&P 500 λοιπόν από τις αρχές του 2014 μέχρι και 21/03/2018 (δηλαδή τα τελευταία 4 χρόνια και 4 μήνες) καταγράφει κέρδη 60,1%. Και πιο είναι το πιο ενδιαφέρον. Ότι από αυτά τα κέρδη πάνω από τα μισά (δηλαδή 35,7% από την άνοδο 60,1%) προέρχεται από 7 μετοχές. Ειδικότερα, 8,2% της συνολικής ανόδου (60,1%) προέρχεται από τη μετοχή της Amazon. Όπως φαίνεται σημαντική η συνεισφορά της Nvidia, της Apple, της Microsoft, της Facebook και της Google (Alphabet).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....