Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Και όμως η Google «ηττήθηκε» από μια πιτσαρία

00:01 - 23/05/19

 

 

Θέλοντας να ξεφύγουμε λίγο από την γνωστή ειδησεογραφία και με το Χ.Α. να δείχνει διάθεση να ξεφύγει από τις ισχυρές στηρίξεις που προσφάτως παλινδρομούσε. Και να αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη, με σημείο αναφοράς τα υψηλά των 780 μονάδων, στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Σήμερα θα σταθούμε σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τη Wall Street. Μια ενδιαφέρουσα «μάχη».

Το καλοκαίρι λοιπόν του 2004, όταν δηλαδή είχαμε και τους ελληνικούς ολυμπιακούς αγώνες. Δύο καινοτόμες εταιρείες έμπαιναν στη Wall Street. Η μια η γνωστή σε όλους μας Google. Αλλά και μια άλλη, η γνωστή σε όλους μας πιτσαρία Domino’s, με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες. Και αν και σίγουρα η διαφορά μεγέθους μεταξύ των δύο εταιρειών είναι τεράστια (η Google έχει κεφαλαιοποίηση 809δις δολάρια και η Domino’s 11,6δις δολάρια). Η Domino’s κατάφερε να κερδίσει την Google σε κάτι άλλο. Στην άνοδο που καταγράφει η μετοχή από το καλοκαίρι του 2004 όταν έγινε και το IPO (δημόσια εγγραφή) των δύο εταιρειών.

Μπορεί λοιπόν η μετοχή της Google να καταγράφει αστρονομική απόδοση 2.228% ….. Ωστόσο η απόδοση της Domino's Pizza είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή και φτάνει στο 4.196%!!!!!

Φυσικά καταλαβαίνουνε όλοι ότι και στις δύο περιπτώσεις οι αποδόσεις είναι εντυπωσιακές. Αφού 2.000 δολάρια, στη μια περίπτωση και μετά από περίπου 15 χρόνια είναι 46.550 δολάρια. και στην άλλη περίπτωση 85.920 δολάρια. Ωστόσο εμείς θα μείνουμε πως όσοι επένδυσαν στις πίτσες της Domino’s έχουνε κερδίσει περισσότερο από όσα κέρδισαν αυτοί που επέλεξαν να επενδύσουνε στην Google…

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....