Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τράπεζες: Προσπαθώντας να αποφύγουν νέα χαμηλά

00:01 - 23/11/17

 

 

Με τη μιζέρια να φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, το ζητούμενο για την αγορά, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, παραμένει μια πολύ ισχυρή αντίδραση, μια ισχυρή αντίδραση που τουλάχιστον θα απομακρύνει προς στιγμήν το κακό σενάριο για την αγορά. Ένα κακό σενάριο το οποίο κυρίως έχει να κάνει με τις τράπεζες (φυσικά και όχι μόνο) και την απώλεια των ισχυρών στηρίξεων του τραπεζικού δείκτη στα επίπεδα των 610 – 620 μονάδων.

 

Πάμε σε αυτό το σημείο να δούμε τα κρίσιμα επίπεδα των 4 τραπεζών. 

 

Alpha Bank

 

Στα 1,45 ευρώ (-3,33%) έκλεισε χθες η μετοχή της Alpha Bank, με τη μετοχή να έχει αντιδράσει κατά τις τελευταίες ημέρες, αν και αυτή δεν είναι αρκετή για να μιλήσουμε για ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Ειδικότερα το ζητούμενο για να μιλήσουμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας είναι η επιστροφή υψηλότερα των 1,54 – 1,56 ευρώ. Εν συνεχεία, οι επόμενες  αντιστάσεις είναι στα επίπεδα των 1,64 – 1,66 ευρώ. Μια τέτοια διπλή διάσπαση θα μας έκανε ακόμη πολύ πιο αισιόδοξους, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο της βελτίωσης της διαγραμματικής εικόνας, τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,87 – 1,90 ευρώ.  

 

Τώρα από την άλλη πλευρά και όσον αφορά τις στηρίξεις το ζητούμενο είναι να μη χαθούν τα πρόσφατα χαμηλά των 1,29 – 1,31 ευρώ. Απώλεια αυτών των στηρίξεων θα μπορούσε να οδηγήσει τη μετοχή αισθητά χαμηλότερα με τις επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 1,18 – 1,19 ευρώ και 0,95 – 1,00 ευρώ.

 

 

Εθνική Τράπεζα

 

Στα της Εθνικής Τράπεζας τώρα (κλείσιμο 0,239 ευρώ, -2,85%), η εικόνα παραμένει κάτι παραπάνω από αρνητική, με μεγάλες πιθανότητες ανά πάσα στιγμή να έχουμε περαιτέρω πτώση και δοκιμασία των επόμενων ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 0,21 – 0,215 ευρώ, η απώλεια των οποίων οδηγεί τη μετοχή σε νέο κύκλο ξεπουλήματοςΤώρα αν θέλουμε πραγματικά να μιλήσουμε για μια πρώτη ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας της μετοχής,

 

αυτό που χρειάζεται είναι μια περαιτέρω ισχυρή αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 0,26 – 0,265 ευρώ. Ακόμη υψηλότερα και εφόσον έχουμε μια πρώτη τέτοια επιστροφή, ο στόχος για τη μετοχή θα είναι οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 0,28 – 0,283 ευρώ. 

 

 

Eurobank

 

Στα 0,55 ευρώ έκλεισε η Eurobank (-1,26%), με τη διαγραμματική εικόνα να είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη. Και φυσικά και εδώ το ζητούμενο είναι μια πολύ ισχυρή αντίδραση και επιστροφή υψηλότερα των 0,60 και κυρίως των 0,62 – 0,63 ευρώ. Μόνο μετά από μια τέτοια ισχυρή αντίδραση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Σε διαφορετική περίπτωση και όσο μια τόσο ισχυρή αντίδραση δεν έρχεται, είναι ανά πάσα στιγμή πιθανό να έχουμε ένα νέο κύκλο πτώση και δοκιμασία, με κίνδυνο να χαθούν οι πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 0,49 – 0,50 ευρώ. Και απώλεια και αυτών των στηρίξεων θα λέγαμε ότι βάζει τη μετοχή σε ένα νέο πτωτικό trend, πιθανόν ανοίγοντας το δρόμο μέχρι και για νέα ιστορικά χαμηλά (αν και βέβαια πολύ πρόωρο να το πει κανείς). Ειδικότερα και χαμηλότερα των 0,49 ευρώ οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 0,46 – 0,465 ευρώ, 0,445 – 0,45 και 0,425 – 0,43 ευρώ.

 

 

Τράπεζα Πειραιώς

 

Τη χειρότερη συμπεριφορά από τις αρχές του χρόνου (-51%) έχει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (κλείσιμο 2,03 ευρώ, -2,87%), με την κεφαλαιοποίηση της πλέον να έχει μειωθεί χαμηλότερα του 1δις ευρώ (με βάση το χθεσινό κλείσιμο 886εκ ευρώ) και φυσικά τη διαγραμματική εικόνα να είναι πλήρως αρνητική. Και αυτό που ζητείται είναι τουλάχιστον να μη χαθούν οι ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1,95 – 2,00 ευρώ, μια απώλεια η οποία μπορεί να οδηγήσει τις τραπεζικές μετοχές μέχρι και σε νέα ιστορικά χαμηλά, δηλαδή τουλάχιστον στα 1,60 - 1,70 ευρώ.

 

Από την άλλη πλευρά, αν υπάρχει ένα ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι μια πολύ ισχυρή αντίδραση και επιστροφή τουλάχιστον υψηλότερα των 2,30 - 2,32 ευρώ, μια επιστροφή που θα μπορούσε να αρχίσει να μας κάνει κάπως αισιόδοξους για σταδιακή βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....