Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Αυστηρά διαγραμματικά, η εικόνα των δεικτών δείχνει το ανοδικό σενάριο

00:01 - 24/04/18

Αν και κακά τα ψέματα μιλάμε για το πάντα πολύ ρηχό και ελεγχόμενο από συγκεκριμένους ξένους επενδυτές ελληνικό χρηματιστήριο. Ωστόσο, μετά το τελευταίο ριμπάουντ της αγοράς που ξεκίνησε στα χαμηλά των 780 μονάδων και παρά την τελευταίο διήμερη διόρθωση, η διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και θα λέγαμε πως με βάση την παραμονή υψηλότερα των 825 – 830 μονάδων, η εικόνα βελτιώνεται όλο και περισσότερο, με κλεφτές ματιές (αν και ακούγεται πολύ αισιόδοξο) στα υψηλά στα τέλη Ιανουαρίου, τις 895 μονάδες.

 

Αλλά πάμε να ρίξουμε μια ματιά στους δύο βασικότερους δείκτες, το ΓΔ και τον FTSE 25.

 

ΓΔ

 

Στο -0,72% έκλεισε τη Δευτέρα ο ΓΔ στις 838,63 μονάδες, με το επόμενο μεγάλο στοίχημα να είναι η διάσπαση των 850 μονάδων. Μάλιστα πρέπει να παρατηρήσουμε πως αυτά τα επίπεδα δεν είναι πολύ σημαντικές αντιστάσεις, με το δρόμο αυστηρώς διαγραμματικά μέχρι τις 890 – 900 μονάδες να είναι ανοιχτός. Ξέρουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά αισιόδοξο, ωστόσο στο σημερινό σχόλιο εξετάζουμε αυστηρώς διαγραμματικά την κατάσταση. Και αυτό που λέει το διάγραμμα είναι ότι με βάση την παραμονή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων και των 825 – 830 μονάδων η εικόνα βελτιώνεται. Και σε αυτές τις ισχυρές στηρίξεις θα μείνουμε, θυμίζοντας ότι απώλεια των 800 μονάδων, θα οδηγήσει την αγορά σε μια αισθητή πτώση, με παράλληλα μεγάλη επιδείνωση της μακροπρόθεσμης τάσης της αγοράς.      

 

 

FTSE 25

 

Με ελεγχόμενες απώλειες 0,80% έκλεισε ο FTSE 25 τη Δευτέρα, στις 2.162,81 μονάδες, με τη διαγραμματική εικόνα και εδώ να έχει βελτιωθεί σημαντικά και αυστηρώς διαγραμματικά, τις ενδείξεις να είναι ενθαρρυντικές. Και με βάση την παραμονή υψηλότερα των 2.080 – 2.100 μονάδων υπάρχει αισιοδοξία πως ο δείκτης μπορεί να κάνει την έκπληξη και να κινηθεί προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα. Ως σημείο αναφοράς και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε τα υψηλά στις αρχές Φεβρουαρίου, τα επίπεδα των 2.270 – 2.280 μονάδων, η διάσπαση των οποίων θα μπορούσε να βάλει την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend (λίγο πολύ ισχύει ότι και στην περίπτωση του ΓΔ, όπου διάσπαση των 900 – 910 μονάδων θα έβαζε την αγορά σε νέο ανοδικό trend).

Από την άλλη πλευρά και με την υπερβολική αισιοδοξία να είναι περιττή, θα επαναλάβουμε ότι το κλειδί για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 2.270 – 2.280 μονάδων.  

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....