Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τα βλέμματα και στις διεθνείς αγορές & Το πιο επικίνδυνο …

00:01 - 24/07/17

 

Επαναλαμβάνοντας ότι δε θα ήταν και καταστροφή το Χ.Α. να έχει ένα περαιτέρω ελεγχόμενο pull back (κατοχύρωση κερδών), να μην παραβλέπουμε ότι η τελευταία πτώση έγινε εν μέσω ενός αρκετά αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές και κυρίως την Ευρώπη (λόγω των αναφορών Ντράγκι στο QE). Και προσωπικά θεωρούμε ότι μάλλον αυτός ήταν ο κύριος λόγος που το χρηματιστήριο Αθηνών είχε την Παρασκευή μια πτώση της τάξης του 1%. Να θυμίσουμε ότι ο DAX κατέγραψε απώλειες 1,66%, με τις απώλειες για τον CAC 40 να είναι 1,57%. Επίσης οι απώλειες στο νότο ήταν 1,31% και 1,10% για Ιταλία και Ισπανία αντίστοιχα.  Θυμίζουμε ότι κακή ήταν για την Ευρώπη και η συνεδρίαση της Πέμπτης.

 

Τα βλέμματα λοιπόν στραμμένα και στις διεθνείς αγορές, αφού όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές ένας από τους κινδύνους για την πορεία του Χ.Α. είναι και οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Διευκρινίζουμε και πάλι ότι δε μιλάμε για το τέλος του πολυετούς bull market, αλλά μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ, για μια φυσιολογική διόρθωση η οποία φυσικά και θα επηρέαζε το ελληνικό χρηματιστήριο.  

 

Το πιο επικίνδυνο

 

Και μεταξύ σοβαρού και αστείου υπάρχει και κάτι άλλο που αυξάνει την ανησυχία μας, όσον αφορά την πορεία των διεθνών αγορών. Αν μας ρωτήσετε ποιός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που οι διεθνείς δείκτες ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια, θα λέγαμε ότι αυτό είναι ότι πολλοί επενδυτές «σορταραν» μαζικά τις αγορές. Το «σορτάρτισμα» είχε γίνει της μόδας. Οι επενδυτές «σόρταραν» τις αγορές, η πτώση δεν τους έβγαινε και στην προσπάθεια τους να κλείσουν τις θέσεις τους, ανεβάζουν τις αγορές ακόμη υψηλότερα.

 

Ποιό είναι λοιπόν αυτό που μας ανησυχεί; Ότι κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταθερά μια σημαντική μείωση του σορταρίσματος, με την αισιοδοξία για την πορεία των αγορών να αυξάνεται συνεχώς. Και ο κανόνας σχεδόν πάντα επιβεβαιώνεται. Η αισιοδοξία αργά ή γρήγορα οδηγεί σε πτώση. Τώρα λοιπόν που οι short θέσει έχουν φθάσει στα χαμηλά αρκετών μηνών, δεν αποκλείουμε κάπου εδώ να έχουμε και μια σημαντική διόρθωση, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι δε μιλάμε κατ΄ ανάγκη για το τέλος του bull market, αφού προσωπικά δε βλέπουμε να συντρέχουν οι λόγοι για κάτι τέτοιο.

 

 

 
 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....