Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

FolliFollie: Το θέατρο του παραλόγου & Τα σενάρια για πρόβλημα σε χρηματιστηριακή

00:01 - 25/05/18

 

Αν και δε θα θέλαμε να είναι έτσι, με την ιστορία της Folli – Follie θα ασχοληθούμε και πάλι σήμερα, μια ιστορία η οποία επαναλαμβάνουμε πως συνολικά έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημία στην αγορά μας, πλήττοντας την όποια αξιοπιστία υπήρχε. Τι να πούμε λοιπόν για το Folli – Follie; Νέα μεγάλη πτώση 25% χθες (4,80 ευρώ).  Πτώση 74% από τις αρχές της κρίσης. Αρκετούς επενδυτές, μικρούς και μεγάλους να έχουν καταστραφεί (χωρίς καμία υπερβολή). Και πάνω από όλα τη διοίκηση της εταιρείας να είναι εξαφανισμένη, μην μπορώντας σχεδόν ένα μήνα μετά το ξέσπασμα της κρίσης να δώσουν στοιχειώδεις εξηγήσεις. Για την ακρίβεια δεν δίνουν καμία εξήγηση, ούτε για τα μάτια του κόσμου. Και κάπως έτσι φθάσαμε στην καταληκτική ημερομηνία, που τουλάχιστον με τα όσα ήταν γνωστά μέχρι στιγμής, φαίνεται να είχε δώσει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς για να υπάρξουν μια σειρά από εξηγήσεις (όσον αφορά την κίνηση του ταμείου). Και λέμε φαίνεται να είχε δώσει, αφού τελευταίες πληροφορίες διαψεύδουν πως υπάρχει ένα τέτοιο deadline και ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα περιμένει το τελικό πόρισμα της EY σε περίπου 3 με 4 εβδομάδες. Και πέραν της σιγής της διοίκησης της εισηγμένης, φαίνεται πως το θέατρο του παραλόγου υπάρχει και σε όλα τα μέτωπα, αφού είναι σίγουρο πως η επιτροπή κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να είχε βγάλει μια ανακοίνωση, διαψεύδοντας ή επιβεβαιώνοντας όλα αυτά τα δημοσιεύματα αναφορικά με το deadline που φαίνεται αν λήγει σήμερα.

 

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εμείς πλέον θεωρούμε την απαράδεκτη από όλες τις απόψεις στάση της διοίκησης της εταιρείας ως παραδοχή πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Και απλώς θα περιμένουμε να δούμε το πόρισμα της EY ή όποιες άλλες ανακοινώσεις, για να καταλήξουμε  πόσο σοβαρό είναι αυτό; Δηλαδή πόσο τελικά αξίζει αυτή η εταιρεία (200, 300, 500εκ ή τέλος πάντων μια άλλη αποτίμηση), αν αξίζει κάτι και δε μιλάμε για καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Καταστάσεις χρεοκοπίας που θα κορυφώσουν με την αναστολή της μετοχής (αν και αυτό πιστεύουμε πως δε θα συμβεί, ακόμη και αν η μετοχή βρεθεί στα 3 ευρώ, δηλαδή περίπου 200εκ ευρώ).

 

 

Πρόβλημα με μια μεγάλη χρηματιστηριακή

 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουνε και κάποιες άλλες πληροφορίες. Ότι αυτή η ιστορία με τη Folli – Follie έχει κάνει τεράστια ζημία και σε μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρείες. Και δεν αναφερόμαστε σε μια λάθος επενδυτική επιλογή, με τη χρηματιστηριακή να έχει βάλει (από πολύ υψηλότερες τιμές) μεγάλους και μη πελάτες της στη Folli – Follie. Οι πληροφορίες μιλάμε για ανοίγματα της χρηματιστηριακής αποτέλεσμα της τελευταίας κατάρρευσης της μετοχής της Folli – Follie. Μάλιστα κάποιοι το προχωράνε ακόμη περισσότερο και συνδέουν την τελευταία πτώση της αγοράς και με αυτά τα ανοίγματα κάποιων πελατών της χρηματιστηριακής (πιθανόν και κάποιων άλλων χρηματιστηριακών – κυρίως όμως αναφερόμαστε στη μια), οι οποίοι προσπαθώντας να κλείσουνε κάποιες από τις τρύπες πουλάνε άλλες μετοχές. Και επειδή είναι και το Χ.Α. τόσο ρηχό χρηματιστήριο, θα λέγαμε πως το ένα φέρνει το άλλο, με μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση την οποία ζούμε κατά τις τελευταίες εβδομάδες και συγκεκριμένα από τις αρχές Μαΐου.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....