Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Από τα κακό στο χειρότερο τα πράγματα για τον χρηματιστηριακό κλάδο

00:01 - 25/10/17

 

 

Θα αναφερθούμε και σήμερα στο ζήτημα του τζίρου, ο οποίος για ακόμη μια ημέρα χθες ήταν εξαιρετικά χαμηλός (μόλις 39εκ ευρώ, μάλιστα για ακόμη μια φορά ευτυχώς που αυξήθηκε προς το τέλος) και θα επαναλάβουμε ότι όπως όλα δείχνουν αυτή η κατάσταση στο χρηματιστήριο θα κρατήσει αρκετό καιρό, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, πιθανόν κα για μήνες.

 

Αλλά και πέραν της συναλλακτικής δραστηριότητας, σε σχέση και με τα όσα έχουμε γράψει και παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις που θα υπάρχουν, όλα δείχνουν και η ταλαιπωρία των τιμών θα συνεχιστεί στο Χ.Α., εκτός αν υπάρξουν άμεσα οι ειδήσεις εκείνες που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Και όσον αφορά τον τζίρο, μπορεί οι χαμηλές συναλλαγές να σημαίνουν βαρετές συνεδριάσεις για τους επενδυτές, για τους επαγγελματίες όμως του κλάδου (όσοι έχουνε απομείνει) τα πράγματα συνεχώς δυσκολεύουν, με τη μιζέρια των τελευταίων ετών να είναι “non stop”.

 

Και δεν τα γράφουμε όλα αυτά τυχαία.

 

Τα γράφουμε γιατί όπως μαθαίνουμε μια ακόμη μικρή, αλλά και ιστορική χρηματιστηριακή (από τις παλαιότερες του κλάδου) ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο. Πέραν όμως της μικρής χρηματιστηριακής, ρίξαμε μια ματιά και στα αποτελέσματα 6μηνου των μεγάλων ιδιωτικών χρηματιστηριακών, με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από άσχημη. Μάλιστα δεν κρύβουμε ότι έχουμε εντοπίσει και δύο περιπτώσεις μεγάλων χρηματιστηριακών, όπου η οικονομική κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από άσχημη. Ειδική στη μια από αυτές δε θα ήταν υπερβολή να πούμε τραγική.

 

Και όπως όλα δείχνουν,  με τέτοια αποτελέσματα και αν δεν υπάρξει σύντομα μια ραγδαία αλλαγή σκηνικού στο Χ.Α., με αύξηση των συναλλαγών, πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η περαιτέρω συρρίκνωση του κλάδου, με ακόμη περισσότερα λουκέτα, συγχωνεύσεις και μειώσεις προσωπικών. Η αλήθεια είναι ότι στο χρηματιστηριακό κλάδο της Ελλάδας, μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ισχύει  απόλυτα η φράση «o τελευταίος κλείνει την πόρτα».

 

 

Wall Street: Το επίπεδο που το “Bull Market” γίνεται το μεγαλύτερο όλων των εποχών

 

 

Και σε ένα δεύτερο σχόλιο με τα της Wall Street και των συνεχών ρεκόρ, θα αναφερθούμε σε κάτι πολύ ενδιαφέρον. To επίπεδο του S&P 500, το οποίο εφόσον φυσικά προσεγγιστεί, θα μιλήσουμε για το μεγαλύτερο bull market όλων των εποχών. Όπως λοιπόν φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, αυτό το επίπεδο είναι οι 2.717 μονάδες (ο δείκτης βρίσκεται περίπου στις 2.570 μονάδες). Και σε αυτήν την τιμή θα μιλήσουμε για το μεγαλύτερο bull market όλων των εποχών, με σωρευτικά κέρδη μεγαλύτερα του 300% από το 2008 όταν και ξεκίνησε η άνοδος της Wall Street και γενικά των παγκόσμιων χρηματιστηρίων.   

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....