Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Παραμένει επιβαρυμένη η βραχυπρόθεσμη τάση

00:01 - 26/02/18

 

 

Επί της ουσίας «ταλαιπωρία» κατά την προηγούμενη εβδομάδα στο ελληνικό χρηματιστήριο («παλινδρόμηση» αν προτιμάτε πιο επιστημονικά), μια «ταλαιπωρία» την οποία προσωπικά περιμέναμε (είχαμε προειδοποιήσει) και η οποία δεν αποκλείουμε να συνεχιστεί, ακόμη και για αρκετές εβδομάδες. Προσωπικά πάντως και σε σχέση με αυτά τα οποία κατά καιρούς έχουμε γράψει, παρά τα όποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα, παραμένουμε αρκετά αισιόδοξοι για τη μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς, πιστεύοντας ότι μέσα στο 2018 ο ΓΔ του Χ.Α. θα βρεθεί σε επίπεδα υψηλότερα των 1.000 μονάδων.

Θεωρώντας λοιπόν πολύ πιθανόν τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα να συνεχιστούν, πάμε να ρίξουμε μια ματιά στις επόμενες στηρίξεις των 3 βασικών δεικτών, αλλά και σε κάποιες ισχυρές αντιστάσεις, αφού όπως αναφέραμε παραμένουμε αισιόδοξοι για την πορεία κατά τους επόμενους μήνες.  

ΓΔ

Όσον αφορά το ΓΔ, το πρώτο μέλημα για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης διαγραμματικής εικόνας είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 820 – 825 μονάδων (κλείσιμο 844,12 μονάδες, -0,14%). Απώλεια αυτών των στηρίξεων, χωρίς να θεωρείται καταστροφή, το πιθανότερο είναι ότι θα έστελνε το δείκτη στις πολύ ισχυρές στηρίξεις των 780 – 790 μονάδων, στηρίξεις οι οποίες δε θέλουμε να δούμε να χάνονται αφού με αυτές συνδέεται η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς. Τώρα στον αντίποδα, το θετικό σενάριο προϋποθέτει τη διάσπαση των 850 – 860 μονάδων, μια διάσπαση η οποία θα ανοίξει το δρόμο για μια κίνηση προς τις αντιστάσεις στα επίπεδα των 900 – 910 μονάδων, αντιστάσεις μεγάλης σημασίας, στις οποίες επί της ουσίας πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε η άνοδος της αγοράς.  

Τραπεζικός Δείκτης

Σε ένα σύντομο σχόλιο για τον τραπεζικό δείκτη τώρα, το θετικό σενάριο του οποίου προβλέπει τη διαδοχική διάσπαση των εξαιρετικά σημαντικών αντιστάσεων στα επίπεδα των 925 – 930 και κυρίως των 940 – 950 μονάδων, το πρώτο μέλημα για το προσεχές διάστημα (έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα)  θα είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 880 – 890 μονάδων (κλείσιμο 921,76 μονάδες).

FTSE 25

Τέλος όσον αφορά τον FTSE 25, το πρώτο μέλημα εδώ είναι να μείνει ο δείκτης υψηλότερα των 2.080 – 2.100 μονάδων, από τις οποίες ο δείκτης έχει μια μικρή απόσταση ασφαλείας (κλείσιμο 2.160,33 μονάδες). Και όσο αυτή η παραμονή συμβαίνει, η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση του δείκτη και της αγοράς επί της ουσίας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.  Σημειώνεται πως ελαφρώς χαμηλότερα των 2.080 μονάδων, πολύ ισχυρές στηρίξεις (ακόμη και για τη μέσο-μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς) θεωρούνται τα επίπεδα των 2.040 – 2.050 μονάδων, στις οποίες προσφάτως είχε ολοκληρωθεί η πτώση του δείκτη και κυρίως με τη βοήθεια της ανόδου της μετοχής της Coca Cola (έχει το 20% της στάθμισης του δείκτη), ήλθε η τελευταία αντίδραση του δείκτη.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....