Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Στην «κόψη του ξυραφιού» και οι 3 βασικοί δείκτες….

00:01 - 26/10/17

 

 

Ελπίζοντας ότι ακόμη και σήμερα θα υπάρξει μια ισχυρή αντίδραση και ότι με τόσο χαμηλούς τζίρους δε θα χαθούν οι ισχυρές στηρίξεις των 3 βασικών δεικτών οι οποίες ταυτόχρονα δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες, όποιος παρακολουθεί στενά τα διαγράμματα της αγοράς μόνο ήσυχος δεν μπορεί να είναι. Η συνολική διαγραμματική εικόνα (ταλαντωτές, MACD system, ΚΜΟ κτλ) των βασικών δεικτών και μετοχών του FTSE 25 γίνεται όλο και πιο αρνητική. Και βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, το αρνητικό σενάριο (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα) αρχίζει να φαντάζει το επικρατέστερο.

 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι από τα τέλη Αυγούστου και αφού πρώτα είχε μια περίοδο περίπου 1-1,5μήνα με μικρές διακυμάνσεις (μια περίοδο παλινδρόμησης), έχει μπει σε πτωτικό κανάλι, χωρίς πάντως προς στιγμή να έχει χαλάσει οριστικά η θετική μακροπρόθεσμη τάση (ας το κρατήσουμε αυτό).   

 

Πάμε σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τα κρίσιμα επίπεδα των 3 βασικών δεικτών και κυρίως τις κρίσιμες στηρίξεις στις οποίες βρίσκονται οι δείκτης και οι οποίες να θυμίσουμε ότι δοκιμάστηκαν και πάλι πριν από περίπου ένα μήνα και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν σε αυτά τα επίπεδα δόθηκε μια αντίδραση και προς στιγμήν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Βέβαια και όπως γράψαμε παραπάνω, αυτή τη φορά ανησυχούμε ότι στο τέλος αυτές οι στηρίξεις θα χαθούν, με την πτώση να συνεχίζεται ….

 

 

ΓΔ

 

Ξεκινώντας με το ΓΔ, εδώ το πλέον κρίσιμο είναι να μη χαθούν οι ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 725 – 735 μονάδων (δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες) ακριβώς στα όρια των οποίων ολοκληρώθηκε η πρόσφατη πτώση και ήλθε η μίνι – αντίδραση. Θυμίζουμε ότι απώλεια τους θεωρείται αρκετά αρνητική εξέλιξη, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να είναι στα επίπεδα των 690 – 700 μονάδων και των 645 – 655 μονάδων, με ειδικά τις τελευταίες αυτές στηρίξεις να είναι τεράστιας σημασίας για την πορεία ολόκληρης της αγοράς (θεωρητικά θα λέγαμε ότι εφόσον προσεγγιστούν τους επόμενους μήνες - σε αυτά τα επίπεδα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η πτώση της αγοράς και σταδιακά να μπει και πάλι σε ανοδική τροχιά).  

 

 

FTSE 25

 

Αναφορικά με τον FTSE 25 ο οποίος χθες έκλεισε στις 1.944 μονάδες, εδώ το ζητούμενο είναι να επιστρέψει άμεσα ο δείκτης υψηλότερα των 1.950 – 1.960 μονάδων. Όσο ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα, η εικόνα επιδεινώνεται με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις να είναι στα επίπεδα των 1.900 – 1.910 μονάδων (επίσης δοκιμάστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου όπου και υπήρξε η αντίδραση του δείκτη και ολόκληρης της αγοράς). H απώλεια τους μαζί με την απώλεια των στηρίξεων του ΓΔ αλλά και του τραπεζικού δείκτη που θα αναφέρουμε παρακάτω, θα οδηγήσουν σε ένα νέο κύκλο ισχυρής πτώσης, τουλάχιστον μέχρι τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.845 – 1.855 μονάδων και κίνδυνο να μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.750 - 1.760 μονάδων, δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα (μια τιμή που συνδυάζεται με μια πτώση του ΓΔ μέχρι περίπου τις 650 μονάδες).

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Τέλος όσον αφορά τον τραπεζικό δείκτη (έκλεισε στις 732 μονάδες),  εδώ το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη χαθούν οι τελευταίες ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 720 – 730 μονάδων και ο δείκτης να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 745 – 750 μονάδων. Η απώλεια και των τελευταίων στηρίξεων θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα, με τις τραπεζικές μετοχές να μπαίνουν σε έναν νέο κύκλο πτώσης. Σημειώνεται πως οι επόμενες (κάπως ισχυρές) στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 655 – 665 μονάδων, δηλαδή περίπου 13% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Ακόμη χαμηλότερα και μετά από απώλεια και των 655 μονάδων (πλέον μιλάμε για το εξαιρετικά αρνητικό σενάριο), ο τραπεζικός δείκτης θα δοκιμάσει τις τελευταίες ισχυρές στηρίξεις στις οποίες μπορούμε να αναφερθούμε στα επίπεδα των 620 – 625 μονάδων.

 

Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, το πλέον κρίσιμο για το χρηματιστήριο είναι σε αυτή τη φάση να μη χαθούν τουλάχιστον οι παραπάνω στηρίξεις και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έλθει …. 

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....