Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Διεθνείς αγορές & Τα πολύ κρίσιμα επίπεδα για DAX, Dow και S&P 500

00:01 - 27/03/18

 

 

Ελπίζοντας πως η χθεσινή (φτωχή) αντίδραση του Χ.Α. θα έχει συνέχεια και θα έχουμε μια πρώτη, βασική, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, επιστροφή του ΓΔ υψηλότερα των καθοριστικών επιπέδων των 800 μονάδων, θα ρίξουμε μια ματιά στην τεχνική εικόνα των 3 εκ των βασικότερων δεικτών παγκοσμίως (ίσως των βασικότερων). Και το κάνουμε αυτό, γιατί για ακόμη μια φορά θα επιμείνουμε πως η τελευταία κακή εικόνα της αγοράς έχει κυρίως να κάνει με την κακή συμπεριφορά των διεθνών αγορών.  Η πτώση στο Χ.Α. ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου. Και θυμίζουμε ότι ακριβώς την ημέρα που ξεκίνησε η πτώση είχαμε προειδοποιήσει για την αρχή μιας πτωτικής πορεία στις διεθνείς αγορές, μια πτώση η οποία όπως και αναμέναμε επηρέασε αρνητικά και το Χ.Α.

Η χθεσινή λοιπόν ήταν μια πραγματική πολύ ενδιαφέρουσα ήμερα. Και αυτό κυρίως γιατί οι δύο βασικοί αμερικανικοί δείκτες (S&P 500 και Dow), με το που βρέθηκαν στα όρια ισχυρών στηρίξεων (μετά την πτώση της Παρασκευής), είχαν χθες μια πραγματικά εντυπωσιακή συνεδρίαση. Είχαν την καλύτερη συνεδρίαση από τον Αύγουστο του 2015 (+2,85% ο Dow, +2,74% o S&P 500 και στο +3,26% ο Nasdaq) και αυτό και μόνο είναι κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Και επιβεβαιώνεται πως οι στηρίξεις που θα αναφέρουμε παρακάνω και στις οποίες ήλθε αυτή η μεγάλη αντίδραση δε θα πρέπει να χαθούν κατά το προσεχές διάστημα, γιατί τότε θα μιλήσουμε για νέα δεδομένα, με τους επενδυτές να πρέπει να λάβουν άμεσα στρατηγικές stop – loss.  

Βέβαια η χθεσινή ημέρα και νωρίτερα από το κλείσιμο της Wall Street, είχε και μια αρνητική εξέλιξη. Μια ακόμη επιβεβαίωση του πόσο επιβαρυμένη είναι η διαγραμματική εικόνα του DAX, με ανάγκη άμεσης αντίδρασης και επιστροφής του δείκτη υψηλότερα των 12.000 μονάδων, αφού τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν αρκετά άσχημα (μέχρι και να μιλήσουμε για πλήρη αναστροφή της πολυετούς μακροπρόθεσμης τάσης). Και μια περαιτέρω, μεγάλη πτώση του DAX είναι σίγουρο ότι θα συνδυαστεί με μια συνολική κακή πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Ας ελπίσουμε λοιπόν μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή αντίδραση της Wall Street ότι θα έλθει σήμερα η πολυπόθητη αντίδραση για τον DAX.

Πάμε λοιπόν να δούμε εν συντομία μερικά καθοριστικά επίπεδα για S&P 500, Dow και DAX.

S&P 500

Το μεγάλο λοιπόν ζητούμενο για το δείκτη είναι να παραμείνει ο δείκτης υψηλότερα των πραγματικά πολύ ισχυρών στηρίξεων των 2.570  - 2.590 μονάδων (σημαντικές στηρίξεις και από το ημερήσιο και τοπ εβδομαδιαίο διάγραμμα). Και ακριβώς σε αυτά τα επίπεδα έκλεισε την Παρασκευή ο δείκτης μετά από μια μεγάλη πτώση και σε αυτές τις στηρίξεις ήλθε η εντυπωσιακή αντίδραση της Δευτέρας (+2,72%, με κλείσιμο στις 2.658,55 μονάδες). Και με βάση αυτήν την παραμονή, ένας ακόμη μεγαλύτερος στόχος για να μιλήσουμε για βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας και πλήρες επιστροφή του θετικού σεναρίου είναι η επιστροφή υψηλότερα των 2.735 – 2.745 μονάδων.

Σημειώνεται πως απώλεια των προαναφερθέντων στηρίξεων (2.570 – 2.590 μονάδες) θα ήταν μια αρκετά αρνητική εξέλιξη, με το τελευταίο οχυρό πριν μιλήσουμε για ουσιαστική επιδείνωση της μακροπρόθεσμης τάσης να είναι οι στηρίξεις στα επίπεδα των 2.440 – 2.450 μονάδων (δηλαδή περίπου 5% χαμηλότερα από τις προηγούμενες στηρίξεις). Και δε θέλουμε να αναφερθούμε στο σενάριο της απώλειας αυτών των στηρίξεων, ευχόμαστε πως δε θα χρειαστεί. Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε ακόμη και για τον κίνδυνο επιδείνωσης της μακροπρόθεσμης τάσης.

S&P 500 (ημερήσιο διάγραμμα)

S&P 500 (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Dow

Εν συντομία και στην παραπάνω βάση, το κλειδί για τον Dow είναι η παραμονή του δείκτη υψηλότερα των 23.370 – 23.380 μονάδων, στα οποία και ουσιαστικά ήλθε η χθεσινή αντίδραση, με το δείκτη να κλείνει στις 24.202,60 μονάδες (+2,84%). Και αν υπάρχει ένας στόχος αυτός είναι να επιστρέψει ο δείκτης υψηλότερα των 25.180 – 25.190 μονάδων.

Στην περίπτωση της απώλειας των 23.370 μονάδων τα πράγματα θα γίνονταν άσχημα, με τις επόμενες ισχυρές στηρίξεις σε αυτό το σενάριο να είναι στα επίπεδα των 23.040 – 23.050 και των 21.760 – 21.770 μονάδων (δηλαδή περίπου 10% χαμηλότερα).

Dow (ημερήσιο διάγραμμα)

Dow (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

DAX 

Εξαιρετικά πιο ανησυχητικά είναι τα πράγματα στην περίπτωση του DAX, με τη διαγραμματική εικόνα να έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ όπως συνεχώς αναφέρουμε, με κίνδυνο να μιλήσουμε και για οριστική αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από ανάγκη να επιστρέψει άμεσα ο δείκτης υψηλότερα των 12.000 μονάδων (κλείσιμο στις 11.787,26 μονάδες, -0,83%). Αν δεν συμβεί αυτό άμεσα υπάρχει κίνδυνος ο δείκτης να φύγει σημαντικά χαμηλότερα τουλάχιστον μέχρι τις 11.000 μονάδες, με κίνδυνο να μιλήσουμε και για τις 10.000 μονάδες, δηλαδή μια πτώση που μπορεί να φτάσει και στο 15% (πιθανόν και περισσότερο), με ότι αυτό σημαίνει για τις αγορές.   

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....