Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Πιθανή η σταθεροποίηση της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα & Τα μερίσματα…

00:01 - 27/06/17

 

Σε σχέση και με προηγούμενα σχόλια μας και όπως λίγο πολύ συμβαίνει εδώ και κάποιες ημέρες και κυρίως είδαμε χθες, το σενάριο η αγορά να «κάτσει» για ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα και να κινείται σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών, ανάμεσα σε άλλα για να αφομοιωθούν και τα τρέχοντα επίπεδα, είναι εξαιρετικά πιθανό. Να μην παραβλέπουμε ότι πλησιάζει και η περίοδος του καλοκαιριού όπου παραδοσιακά μειώνονται οι τζίροι, αν και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έχουμε ζήσει μεγάλες συγκινήσεις του θερμούς μήνες του καλοκαιριού.  

 

Και αν λάβει κανείς υπόψη τα κέρδη από τις αρχές του χρόνου και γενικά τους τελευταίους 52 μήνες, μια τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητική δε θεωρείται, αφού ανάμεσα σε άλλα είναι υγεία η αγορά να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα, κάνοντας μια βάση κοντά στις 800 μονάδες, έτσι ώστε αργά ή γρήγορα να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα.

 

Μερίσματα

 

Και υπάρχει και ένας άλλος λόγος που η αγορά μπορεί να κατεβάσει στροφές κατά το προσεχές διάστημα. Ότι μέσα στις επόμενες ημέρες (την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα λέγαμε) ολοκληρώνεται μια περίοδος περίπου 2 μηνών κατά την οποία αρκετές εισηγμένες πλήρωσαν τα μερίσματα για τη χρήση του 2016 (σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά γενναία(. Και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά ότι ενόψει αυτών των αποκοπών, πολλές εισηγμένες ανέβασαν στροφές, παρασέρνοντας και τους βασικούς δείκτες σε υψηλότερα επίπεδα.

 

Και με τις περισσότερες λοιπόν μετοχές του FTSE 25 να έχουν ολοκληρώσει την διανομή των μερισμάτων, η αγορά έχει έναν επιπρόσθετο λόγο να «κάτσει», χωρίς να αποκλείουμε να δει και ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....