Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Καταλάβαμε !!

00:01 - 27/06/18

 

Έχουμε και λέμε. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε τη συμφωνία για το χρέος, την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μια βαθμίδα. Συναντήσεις του πρωθυπουργού με επενδυτές στο Λονδίνο και κυρίως σειρά διεθνών αναλύσεων, με κατά μέσο όρο αρκετά θετικά σχόλια για την τελευταία συμφωνία για το χρέος.  

 

Και αν και είναι αλήθεια πως υπήρχε μια μεγάλη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, θα λέγαμε πως τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες (βάζοντας και την πολιτική συμφωνία με τα Σκόπια) υπήρχε μια πολύ πλούσια ειδησεογραφία, η οποία γενικά εξελίχθηκε καλά για τη χώρα μας (όπως τουλάχιστον έγραψαν και οι ίδιοι οι ξένοι).  

 

Και ασχέτως λοιπόν αν τις τελευταίες ημέρες έγιναν όλα αυτά, κυρίως χθες (αλλά κα τις προηγούμενες ημέρες, με εξαίρεση την Παρασκευή που το +2,5% έγινε -0,25%) το Χ.Α. είχε μια εντυπωσιακά βαρετή συνεδρίαση (ουσιαστικά στο μηδέν μέχρι το τελευταίο μισάωρο που πιέστηκε η αγορά), με εξαιρετικά λίγες συναλλαγές και τζίρους, όπως όλες αυτές τις ημέρες (στα 35 με 40εκ ευρώ).

 

Και σε σχέση με τα όσα γράφουμε τον τελευταίο καιρό, καταλαβαίνουμε όλοι πως αν πριν καν μπει ο Ιούλιος έχουμε τέτοιους τζίρους (και ειδικά μετά από μια σειρά σημαντικών ειδήσεων), δε μπορούμε να φανταστούμε τι πρόκειται να γίνει στην καρδιά του καλοκαιριού και περίπου από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.

 

Και όλα δείχνουν πως πάμε για ένα εξαιρετικά βαρετό καλοκαίρι, με οριακές διακυμάνσεις (ανάλογα φυσικά και με την πορεία των διεθνών αγορών) και πάνω από όλα με πολύ χαμηλούς τζίρους.

 

Ουσιαστικά δηλαδή αυτό που ήδη συμβαίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

 

Και επαναλαμβάνουμε πως αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για το ελληνικό χρηματιστήριο. Να συμβεί το ίδιο που συμβαίνει και στην οικονομία. Ποιό είναι αυτό; Να βρισκόμαστε σε μια διαρκή μίζερη κατάσταση. Γιατί ναι μεν έχουμε δει τα χειρότερα. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι λείπει ένα αξιόλογο “growth story” το οποίο θα κινήσει την ελληνική οικονομία και φυσικά το Χ.Α. (το οποίο δείχνει να έχει προεξοφλήσει τις τελευταίες θετικές ειδήσεις).

 

Και δεν είναι τυχαίο ότι το Χ.Α. (ΓΔ) από τις αρχές του χρόνου βρίσκεται στο εξαιρετικά μίζερο -3,28%, με την απόδοση σε επίπεδο 52 εβδομάδων, να είναι επίσης το εξαιρετικά μίζερο -5,27%.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....