Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Folli – Follie: Ενδεχομένως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Χ.Α.  

00:01 - 27/09/18

 
 

Δυστυχώς με τη Folli – Follie θα συνεχίσουμε σήμερα. Και νομίζουμε πως με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις για το πόρισμα της  Alvarez, επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο γράφαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Πως το τελικό άνοιγμα και η «μαύρη τρύπα» της εταιρείας είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τα νούμερα που κυκλοφορούν. Και λέμε δυστυχώς γιατί πλέον αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες η εταιρεία να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, με τη μετοχή να μην ξανά-διαπραγματεύεται, τους μετόχους (αλλά και ομολογιούχους) να χάνουν τα χρήματα τους. Και φυσικά να χάνουν τη δουλειά τους και οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Για την ιστορία, με βάση τα στοιχεία του πορίσματος της Alvarez:

•πραγματικός τζίρος της εταιρείας το 2017 δεν ξεπερνούσε τα 116 εκατ. δολάρια όταν στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 ο κύκλος εργασιών εμφανιζόταν στο 1,1 δις δολάρια.

•τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. δολάρια όταν η εταιρεία εμφάνιζε 220 εκατ. δολάρια.

Και σημειώνεται πως όλα αυτά αφορούν τις δραστηριότητες στην Ασία, με υποψίες ότι παρόμοιες παρατυπίες υπάρχουν και στα μεγέθη της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων αγορών.

Προσωπικά δε θέλουμε να γράψουμε περισσότερα, παρά μόνο να επαναλάβουμε πως η όλη κατάσταση αρχίζει πλέον να κλείνει στο σενάριο της οριστικής χρεοκοπίας της εταιρείας.

Folli – Follie (2)

Να γράψουμε πάντως και κάτι άλλο. Ότι εφόσον και τυπικά επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες θα μιλάμε ίσως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ένα σκάνδαλο που θα πρέπει να τελειώσει με τη φυλάκιση των υπευθύνων. Και αυτό δεν το γράφουμε εκδικητικά. Απλά αυτό θα γίνονταν σε όλες τις φυσιολογικές χώρες. Και αυτό γιατί μιλάμε για μια διοίκηση της εταιρείας που έχει υποπέσει σε σειρά κακουργημάτων και παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Αλλά και γιατί μιλάμε για χιλιάδες επενδυτές (έλληνες και ξένους) που χάνουν τα χρήματα τους, με το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει πάθει μια τεράστια ζημία.  

Folli – Follie (3)

Και σε συνέχεια των παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις αρχές Μαΐου όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Folli - Follie, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μπει σε ένα ξεκάθαρο πτωτικό trend, με τις απώλειες για το ΓΔ από τις 03 Μαΐου να είναι 20%. Την αντίστοιχη περίοδο οι απώλειες των τραπεζών είναι 45%!!!. Και δε λέμε ότι αποκλειστικά αυτές οι απώλειες οφείλονται στο ξεσπάσματος της ιστορίας της Folli – Follie. Ωστόσο στα δύο παρακάτω διαγράμματα φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο μεγάλη ζημία έχει γίνει στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους δύο βασικούς δείκτες ακριβώς από την ημέρα ξεσπάσματος της ιστορίας να έχουμε μπει σε ένα πτωτικό trend.  

ΓΔ (από την ημέρα ξεσπάσματος του σκανδάλου με τη Folli – Follie)

  

Τραπεζικός Δείκτης (από την ημέρα ξεσπάσματος του σκανδάλου με τη Folli – Follie)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....