Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Wall Street – Αμερικανικές επιχειρήσεις: Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά

00:01 - 27/11/18

 

 

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει τη Δευτέρα μια από τις πιο απογοητευτικές συνεδριάσεις των τελευταίων μηνών (οι τράπεζες βρέθηκαν στο +10% και τελικά έκλεισαν στο -0,08%) και την ώρα που ο ΓΔ δίνει τη «μάχη» να αποφύγει την οριστική απώλεια των καθοριστικών στηρίξεων (στις 600 – 610 μονάδες), κάτι το οποίο θα τον φέρει στις 540 – 550 μονάδες.  Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις διεθνείς αγορές και γενικά την παγκόσμια οικονομία. Θα δούμε λοιπόν σε έναν πίνακα, ποιές είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ (και επί τη ουσίας παγκοσμίως) από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα.  Ποιό είναι λοιπόν το πιο ενδιαφέρον με βάση τα παρακάτω στοιχεία. Πως η παγκόσμια οικονομία από τη δεκαετία του 60 έχει αλλάξει ριζικά. Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως από το 60 και από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες μόνο μια διασώζεται, η Exxon Mobil (αν και αυτή από τις πρώτες θέσεις βρίσκεται στην 9η θέση σήμερα).  

 

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο αρκετά ενδιαφέρον. Ότι πλέον στις πρώτες 6 θέσεις, οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες, ουσιαστικά στον κόσμο, είναι από τον τεχνολογικό κλάδο, με την Apple εδώ και πολύ καιρό να οδηγεί την κούρσα.

 

Τέλος, αξίζει κανείς να παρατηρήσουμε πως με εξαίρεση την JP Morgan, δεν υπάρχουν εταιρείες από τον τραπεζικό κλάδο. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως η Visa έχει πλέον μια αρκετά μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από πολλές από τις παραδοσιακά μεγάλες τράπεζες, απόδειξη της επέκτασης του πλαστικού χρήματος αλλά και των online συναλλαγών. Για την ιστορία (αν και αυτό δε φαίνεται στον παρακάτω πίνακα), η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Visa είναι 281δις δολάρια, την ώρα που η κεφαλαιοποίηση της Citi Group είναι 146δις δολάρια και της Goldman Sachs μόλις 70δις δολάρια. Δηλαδή Citi και Goldman Sachs μαζί έχουνε κεφαλαιοποίηση 216δις δολάρια, 65δις δολάρια λιγότερο από την Visa.

 

 

Apple Vs Microsoft

Βέβαια σε αυτό το σημείο και σε σχέση με τα παραπάνω να αναφέρουμε πως κατά τη χθεσινή ημέρα συνέβη κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι η Apple (η οποία θυμίζουμε ότι προ μηνών ήταν η πρώτη εταιρεία στην ιστορία που έσπασε το φράγμα του 1τρις δολαρίων), έχοντας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράψει μια πτώση περίπου 20%, έχασε την πρώτη θέση από την Microsoft.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....