Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Wall Street – Η προηγούμενη εβδομάδα, ο Δεκέμβριος και μερικά εντυπωσιακά στατιστικά

00:01 - 27/12/18

 

 

Αφού σας ευχηθούμε χρόνια πολλά και με το 2018 να οδεύει προς το τέλος του, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην πορεία των διεθνών αγορών και κυρίως της Wall Street, σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά ομολογουμένως εντυπωσιακά στατιστικά, από τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, θυμίζοντας πως εξαιρετικά άσχημη ήτανε και η συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας (το σχόλιο έχει γραφθεί πριν το κλείσιμο της Τετάρτης).

Αρχικά να θυμίσουμε πως ακριβώς προτού ξεκινήσει η τελευταία πτώση, είχαμε προειδοποιήσει για την επιβάρυνση της διαγραμματικής εικόνας των βασικών δεικτών και τον κίνδυνο πτώσης της Wall Street και κατ΄ επέκταση των υπολοίπων αγορών.

Πάμε λοιπόν  να δούμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, για τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Wall Street λοιπόν είχε τη χειρότερη εβδομάδα της τελευταίας δεκαετίας, με τον Dow να χάνει 6,8% (ή 1.656 μονάδες), τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά, η αμερικανική μικρή κεφαλαιοποίηση (όπως αυτή μετράτε από τον δείκτη Russell 2000) έχει το χειρότερο Δεκέμβριο στην ιστορία τους !!!!  

Με βάση πάντα τα επίσημα στατιστικά, αν ο Δεκέμβριος είναι για τον S&P 500 ο χειρότερος Δεκέμβριος στην ιστορία της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς. Επίσης θα ήταν ο 11ος χειρότερος μήνας στην ιστορία και από το 1928. 

Και συνεχίζουμε ……

Ο S&P 500 έχει καταγράψει τους τελευταίους 3 μήνες απώλειες 20%, που είναι η μεγαλύτερη πτώση από το 2011.

Μόλις το 16% των μετοχών του S&P 500 βρίσκεται υψηλότερα του ΑΚΜΟ 200 ημερών που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2011.

Και νομίζουμε πως τα παραπάνω στατιστικά τα λένε όλα για το χάλι της Wall Street κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Μια πτώση, η οποία παρά τις αναλαμπές (αντιδράσεις) που θα υπάρχουν κατά καιρούς (κάποιες φορές μάλιστα θα είναι και μεγάλες), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχιστεί κατά τους επόμενους μήνες και κατά μέσο όρο το 2019, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο τρίμηνο.

 

 

Όλες οι μεγάλες αμερικανικές μετοχές σε Bear Market

 

Και θα κλείσουμε με ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό για το μέγεθος των απωλειών στη Wall Street. Ότι οι 15 μεγαλύτερες εταιρείες (με βάση την κεφαλαιοποίηση) του S&P 500 βρίσκονται πλέον και επίσημα σε “Bear Market” (δηλαδή καταγράφουν από τα υψηλά τους, απώλειες μεγαλύτερες του 20%). Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή του Facebook που βρίσκεται στο -39%, με τη μετοχή της Citigroup στο -35% και της Apple στο -33%.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....