Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Αν σύντομα δεν επιστρέψει ο ΓΔ υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων ….. μπαίνουμε σε νέο κύκλο πτώσης

00:01 - 28/03/18

 

 

Αρκετά οριακή θα χαρακτηρίζαμε την κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά τη Δευτέρα και την Τρίτη να αντιδράει αλλά με χαμηλό τζίρο και γενικά μια συνολική εικόνα, η οποία το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έπεισε, με πιο χαρακτηριστικό ότι και τις δύο ημέρες το Χ.Α. έκλεισε στο χαμηλό ημέρας. Και η συνολική διαγραμματική εικόνα της αγοράς (αυτό είναι το πιο σημαντικό) συνεχίζει να παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη. Και όπως γράφουμε και στον τίτλο του σχολίου, αν σύντομα δεν επιστρέψουν οι δείκτες πάνω από αυτά τα επίπεδα ….. υπάρχει κίνδυνος να μπούμε ανά πάσα στιγμή σε έναν νέο κύκλο πτώσης.

 

Και πάμε να δούμε τα επιμέρους κρίσιμα επίπεδα των βασικών δεικτών, στο θετικό σενάριο της περαιτέρω, πειστικής αντίδρασης, αλλά και στο αρκετά πιθανό κακό σενάριο της περαιτέρω πτώσης των τιμών.

 

ΓΔ 

 

Κυρίως θα εστιάσουμε στο ΓΔ, όπου ο πρώτος και μεγάλος στόχος είναι να επιστρέψει ο δείκτης υψηλότερα των 800 - 810 μονάδων (κλείσιμο 794,56 μονάδες, +0,57%, το οποίο ήταν και χαμηλό ημέρας, με το υψηλο ημέρας να είναι οι 800,84 μονάδες), στα οποία επίπεδα υπάρχει μια σειρά σημαντικών τεχνικών επιπέδων. Και δεν είναι μόνο ο ΑΚΜΟ 200 ημερών, αλλά κυρίως οι δύο πολύ σημαντικές αντιστάσεις από το εβδομαδιαίο διάγραμμα. Και αυτός είναι ο λόγος που θεωρείται πολύ μεγάλης σημασίας μια τέτοια κίνηση, με την αγορά μετά από μια τέτοια επιστροφή να ξανά-ζωντανεύει και να μπορεί με σχετική ευκολία να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στις επόμενες αντιστάσεις των 835 και 850 μονάδων. Μάλιστα με χαρακτηριστικό τρόπο θα λέγαμε πως με μεγαλύτερη ευκολία μπορεί ο δείκτης να κινηθεί από τις 810 προς τις 850 – 860 ή και ακόμη υψηλότερα, παρά να διασπαστούν οι ισχυρές αντιστάσεις στις 800 – 810 μονάδες.

 

Τώρα πάμε στο κακό σενάριο της συνεχιζόμενης αποτυχίας επιστροφής υψηλότερα των προαναφερθέντων επιπέδων. Η εικόνα δυστυχώς σε αυτό το σενάριο θα γίνει ακόμη πιο αρνητική, με κίνδυνο την επόμενη φορά να χαθεί και η στήριξη στα επίπεδα των 780 μονάδων (πρόσφατο χαμηλό, στο οποίο ήλθε η τελευταία διήμερη άνοδος). Και μια τέτοια απώλεια θα οδηγήσει σε αυτό που θα ονομάζαμε ως μεγάλη δοκιμασία. Αυτή των στηρίξεων στα επίπεδα των 725 – 730 μονάδων, των πλέον σημαντικών μακροπρόθεσμων στηρίξεων (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα) με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Στηρίξεις οι οποίες δε θα θέλαμε να δούμε να δοκιμάζει η αγορά (δηλαδή να έχουμε μια περαιτέρω πτώση περίπου 8%), πόσο μάλλον να τις χάνει, αφού τότε τα πράγματα θα μπορούσα να γίνουν αρκετά δύσκολα.

 

Συμπέρασμα; Άμεσα επιστροφή υψηλότερα των 800 – 810 μονάδων…

 

ΓΔ (με ημερήσια δεδομένα)

 

 

ΓΔ (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....