Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Οι επόμενοι στόχοι, θέλοντας να ελπίζουμε πως η αντίδραση θα έχει συνέχεια

00:01 - 28/08/18

 

 

Θυμίζοντας πως η πρόσφατη αντίδραση της αγοράς ξεκίνησε ακριβώς στις πολύ ισχυρές στηρίξεις που είχαμε επισημάνει (700 -710 μονάδες του ΓΔ). Και αν και δεν κρύβουμε πως η χθεσινή άνοδος έγινε με έναν τζίρο που μας προβληματίζει (μόλις 26εκ ευρώ – θα θέλαμε έναν τζίρο τουλάχιστον 40 με 50εκ ευρώ). Ωστόσο ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη, σε συνέχεια της αντίδρασης της προηγούμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα της Τετάρτης και της Πέμπτης, όταν πάντως η αγορά είχε επιδείξει μια ακόμη καλύτερη εικόνα, με τζίρους 40 και 45εκ ευρώ.

Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ζητούμενο είναι η συνέχιση της ανόδου, στην προσπάθεια να έχουμε μια ουσιαστική βελτίωση της τάσης της αγοράς. Κυρίως για να μην πούμε σύντομα πως τεχνική αντίδραση ήταν και πάει. Μια αντίδραση η οποία θυμίζουμε πως ξεκίνησε μετά από μια σημαντική πτώση και με το που ο ΓΔ βρέθηκε στις ισχυρές στηρίξεις των 700 μονάδων.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποίοι είναι οι επόμενοι στόχοι αν θέλουμε να μιλήσουμε για μια ουσιαστική βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας.  

ΓΔ

Όσον αφορά το ΓΔ στον οποίον θα επικεντρωθούμε σήμερα. Εδώ οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι είναι οι αντιστάσεις στ επίπεδα των 740 και 750 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 736,27 μονάδες, +1,58%, με υψηλό ημέρας ). Η διαδοχική διάσπαση αυτών των αντιστάσεων θα μας έκανε αρκετά χαρούμενους, κάνοντας μας μετά από αρκετές εβδομάδες να μιλήσουμε για μεγάλη βελτίωση της διαγραμματικής εικόνας. Ακόμη υψηλότερα, μεγάλοι στόχοι θεωρούνται οι αντιστάσεις στα επίπεδα των 770 – 790 μονάδων, επίπεδα στα οποία υπάρχει σειρά πολύ σημαντικών μακροπρόθεσμων αντιστάσεων (τόσο από το ημερήσιο, όσο και το εβδομαδιαίο και μηνιαίο διάγραμμα).  Και αφού όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εφόσον κάποια στιγμή βλέπαμε διάσπαση και αυτών των αντιστάσεων, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη επιστροφή του θετικού σεναρίου, ρίχνοντας κλεφτές ματιές μέχρι και στα υψηλά στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, τα οποία θυμίζουμε πως ήταν οι 895 μονάδες!!!!!

Συνεχίζοντας πάντως να κρατάμε επιφυλάξεις, θα επαναλάβουμε πως το πλέον κρίσιμο είναι ο δείκτης να μείνει υψηλότερα των 700 – 710 μονάδων. Και αυτό γιατί απώλεια των τόσο ισχυρών μακροπρόθεσμων στηρίξεων θα οδηγούσε σε πλήρη επιδείνωση της εικόνας, με μια πτώση τουλάχιστον μέχρι τις 640 – 650 μονάδες. Και πάνω από όλα με κίνδυνο να μιλήσουμε για πλήρη αναστροφή της μακροπρόθεσμης τάσης σε αρνητική. Και αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο.

ΓΔ

ΓΔ (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

ΓΔ (μηναίο διάγραμμα)

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....