Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό

00:01 - 28/12/17

 

 

Μια που βρισκόμαστε και σε περίοδο εορτών, θα μας επιτρέψετε τα σχόλια μας να είναι κάπως «τεμπέλικα» σήμερα. Θα αναφερθούμε λοιπόν στις διεθνείς αγορές και συγκεκριμένα στη Wall Street και σε ένα στατιστικό το οποίο ομολογουμένως μας έχει κάνει εντύπωση. Αυτό είναι ότι η Wall Street τα τελευταία 90 χρόνια έχει δημιουργήσει πλούτο αξίας 32τις δολαρίων (με πιο απλά λόγια τόσο έχει αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση της). Κάτι λογικό θα μας πει κάποιος, αν λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για σχεδόν έναν αιώνα, με περιόδους μεγάλου πληθωρισμού. Ποιό είναι λοιπόν το εντυπωσιακό; Ότι σχεδόν η μισή από αυτήν την άνοδο, δηλαδή τα 16τρις δολάρια, προήλθε από μόλις 86 μετοχές εκ συνόλου περίπου 30.000 μετοχών – εταιρειών όλα αυτά τα χρόνια.

 

Και θα λέγαμε ότι το παραπάνω στατιστικό είναι η απόδειξη γιατί πολλές φορές η επιλογή ETF δεικτών (τα οποία έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες δεκαετίες) μπορεί να είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το να προσπαθεί κανείς να επιλέξει επιλεγμένες μετοχές, ειδικά όταν κάποιος δε γνωρίζει και βασικές αρχές θεμελιώδους ανάλυσης.

 

 

Διεθνείς αγορές – Πληθωρισμός

 

 

Με το 2017 να φθάνει στο τέλος του και με τις εκτιμήσεις για το 2018 να δίνουν και να παίρνουν, εμείς θα αναφερθούμε σε ένα ενδιαφέρον «στατιστικό». Επειδή λοιπόν υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο πληθωρισμός την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ θα αυξηθεί σημαντικά, παρακάτω παρουσιάζεται ποιά assets διαχρονικά παρουσιάζουν την καλύτερη εικόνα σε τέτοιους περιόδους αυξητικών επιπέδων πληθωρισμού. Όπως φαίνεται, κατά μέσο όρο την καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα commodities, με την επίδοση των μετοχών να είναι συνήθως αρκετά  φτωχότερη, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι είναι αναγκαστικό τα παλαιότερα στατιστικά να επαναλαμβάνονται.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....