Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Μυτιληναίος: Μπροστά σε μετοχικές ανακατατάξεις;

00:01 - 29/01/18

 

Τον όμιλο Μυτιληναίου θα αφορά το σημερινό μας σχόλιο, αφού όσο περνάνε οι ημέρες, αρχίζουν να επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι σύντομα θα υπάρχουν μετοχικές εξελίξεις στην Μυτιληναίος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις (όπως όλοι ξεκαθαρίζουν), βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο το σχέδιο για αποχώρηση από την εταιρεία του κ. Ιωάννη Μυτιληναίου (που σήμερα επίσημα κατέχει το 13,44% του ομίλου), με το ποσοστό του, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να εξαγοράζεται από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο (ο οποίος επίσημα κατέχει το 13,1% της εταιρείας).

Υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες μήπως ακολουθηθεί το μοντέλο της Τενεργ και υπάρξει εν μέρει private placement σε ιδιώτες επενδυτές (και ένα μικρότερο ποσοστό στον Ε. Μυτιληναίο), ωστόσο όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ ενδιαφέρον, με τον Ε. Μυτιληναίο να καθίσταται ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.  

Εμείς πάντως θα ρισκάρουμε και μια πρόβλεψη. Ότι εφόσον προχωρήσει η συγκεκριμένη συναλλαγή και ο Ε. Μυτιληναίος καταστεί πλέον ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, σε δεύτερο χρόνο και σε υψηλότερες αποτιμήσεις θα επιχειρήσει να πουλήσει την εταιρεία σε ξένους επενδυτές. Χωρίς να έχουμε την παραμικρή πληροφόρηση, αυτή είναι μια προσωπική εκτίμηση, επαναλαμβάνοντας ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα γίνονταν σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

 

 

Η αλλαγή στην καρέκλα της FED και η Wall Street

 

Και θα κλείσουμε με ένα ενδιαφέρον στατιστικό από τη Wall Street. Επειδή πλησιάζει και η ημέρα της αλλαγής του διοικητή της FED, στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η συμπεριφορά της Wall Street τις πρώτες 15 συνεδριάσεις μετά την αλλαγή διοικητή, με στοιχεία από το 1923. Προσωπικά δε θα κάνουμε κάποιο επιπλέον σχόλιο και θα μείνουμε μόνο στην παρουσίαση των στατιστικών.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....