Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Τεράστια ανησυχία για τον FTSE 25 και τον τραπεζικό δείκτη

00:01 - 29/03/18

 

 

Μιζέριας συνέχεια χθες στο Χ.Α., με την κατάσταση στο ΓΔ όπως είχαμε αναφέρει την Τετάρτη να είναι αρκετά οριακή δεδομένου ότι ο δείκτης συνεχίζει να μένει χαμηλότερα των 800 μονάδων (κλείσιμο χθες στις 790.80 μονάδες, -0,47%), με ανησυχία μήπως σύντομα χαθεί και η πολύ ισχυρή στήριξη των 780 μονάδων. Και όπως γράψαμε αυτή η απώλεια θα οδηγήσει στη μεγάλη δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 720 - 730 μονάδων (η πλέον σημαντική μακροπρόθεσμη στήριξη).

 

Φυσικά σε σχέση και με το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο ΓΔ, εξαιρετικά οριακή είναι η κατάσταση και στον FTSE 25. Και φυσικά και στον τραπεζικό δείκτη.

 

FTSE 25  

 

Η διαγραμματική, λοιπόν, εικόνα του FTSE 25 είναι εξόχως ανησυχητική και ενδεχομένως πιο ανησυχητική ακόμη και από την εικόνα του ΓΔ. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από αναγκαίο ο δείκτης να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 2.075 – 2.085 μονάδων (κλείσιμο στις 2.040,24 μονάδες), μια επιστροφή κομβικής σημασία για ολόκληρη την αγορά και όχι μόνο για τον FTSE 25 (λογικό βεβαίως αφού οι μετοχές που συμμετέχουν στον FTSE 25 έχουν συντριπτικά το μεγαλύτερο ποσοστό της στάθμισης και του ΓΔ). Σημειώνεται πως σε αυτά τα επίπεδα υπάρχουν πολλές και σημαντικές αντιστάσεις, τόσο από το ημερήσιο όσο και το εβδομαδιαίο διάγραμμα (δηλαδή που σχετίζονται με την μακροπρόθεσμη τάση). Και με βάση αυτήν την κίνηση, η αισιοδοξία θα επιστρέψει και πάλι, κάνοντας μας να μιλήσουμε για τις επόμενες αντιστάσεις στα επίπεδα των 2.130 – 2.140 μονάδων, η διάσπαση των οποίων θα οδηγούσα το δείκτη στα επίπεδα των 2.250 – 2.270 μονάδων (στο εξαιρετικά καλό σενάριο για την αγορά).

 

Βέβαια με την υπάρχουσα κατάσταση στο Χ.Α. και γενικά τις διεθνείς αγορές, το πρώτο μέλημα είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα. Και αυτό όπως γράψαμε έχει να κάνει με την επιστροφή του FTSE 25 υψηλότερα των 2.075 – 2.085 μονάδων. Τώρα στο σενάριο που ο δείκτης θα συνεχίσει να βρίσκεται χαμηλότερα τους, η ήδη κακή εικόνα θα βαρύνει ακόμη περισσότερο με μεγάλο κίνδυνο ο δείκτης να φύγει «καρφί» κάτω και εννοείται μαζί με το δείκτη και η αγορά (ΓΔ) συνολικά. Συγκεκριμένα σε αυτήν την περίπτωση πάμε για τις στηρίξεις στα επίπεδα των 1.920  - 1.930 μονάδων, οι πλέον ισχυρές στηρίξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από τα διαγράμματα (ημερήσιο και εβδομαδιαίο).

 

Μιλάμε δηλαδή για μια περαιτέρω πτώση περίπου 5%, μια πτώση η οποία συνδυάζεται με την πτώση του ΓΔ μέχρι τις καθοριστικές στηρίξεις στα επίπεδα των 730 μονάδων (είναι περιττό να αναφέρουμε πως αυτές οι στηρίξεις του ΓΔ και του FTSE 25 σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες).

 

Διάγραμμα (με ημερήσια δεδομένα)

 

 

Διάγραμμα (με εβδομαδιαία δεδομένα)

 

 

 

 

Τραπεζικός Δείκτης

 

Στα του τραπεζικού δείκτη τώρα θα είμαστε πιο σύντομοι. Η κατάσταση είναι λοιπόν αρκετά αρνητική και απαιτείται άμεσα μια επιστροφή υψηλότερα των 820 – 825 μονάδων (κλείσιμο στις 793,50 μονάδες, 0,92%) και εν συνεχεία υψηλότερα των 840 – 850 μονάδων. Με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, επιστροφή υψηλότερα αυτών των αντιστάσεων θα μας κάνει να μιλήσουμε για τις εξαιρετικά ισχυρές αντιστάσεις στις 890 – 900 μονάδες. 

 

Τώρα όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα των 820 – 825 μονάδων, η κατάσταση παραμένει πλήρως αρνητική και ο δείκτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθεί περαιτέρω και να έχουμε μια δοκιμασία των ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 740 – 750 μονάδων. Με κίνδυνο αν χαθούν και αυτές οι στηρίξεις η κατάσταση να γίνει ακόμη πιο δύσκολη και να μιλήσουμε για μια περαιτέρω πτώση 10 με 15%.     

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....