Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Αν δεν είναι να βγει σύντομα είδηση η αγορά είδε τα χειρότερα ….

00:01 - 29/09/17

 

 

Κάτι παραπάνω από ανακούφιση προκαλεί η μεγάλη άνοδος της Πέμπτης, η οποία παραπέμποντας στο χθεσινό μας σχόλιο θυμίζουμε ότι ήλθε ακριβώς στα όρια των ισχυρών στηρίξεων στις οποίες ταυτόχρονα είχαν βρεθεί και οι 3 βασικοί δείκτες.

 

Από άποψης λοιπόν τεχνικής ανάλυσης και ειδικά μετά το ξεπούλημα που είχε προηγηθεί στις τράπεζες, η τελευταία αντίδραση της αγοράς, ήταν ότι πιο φυσιολογικό. Και ρισκάροντας μιας πρόβλεψη θα λέγαμε ότι εφόσον δεν υπάρξει άμεσα μια αρκετά κακή είδηση, η αγορά είδε τα χειρότερα και σταδιακά ο ΓΔ θα κινηθεί προς τις ισχυρές αντιστάσεις στις 800 – 810 μονάδες όπου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

 

Τώρα γιατί λέμε το «αν δεν υπάρχει κάποια πολύ κακή είδηση που θα βγει άμεσα» …. Όχι απλά για να είμαστε καλυμμένοι αν η αγορά πάει εκ νέου χαμηλότερα J ….. Αλλά γιατί δεν κρύβουμε πως νιώθουμε ότι αυτή η αγορά συμπεριφέρεται τον τελευταίο καιρό σαν να προεξοφλεί κάποιες κακές χρηματιστηριακά ειδήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζουμε κάτι. Ειλικρινά το λέμε αυτό ως προαίσθηση!!

 

Ναι μεν η πρόσφατη διόρθωση μέχρι τις ισχυρές στηρίξεις των 725 – 735 μονάδων του ΓΔ μόνο έκπληξη δεν ήταν (μετά το ράλι των προηγούμενων μηνών – έτσι και αλλιώς είχαμε προειδοποιήσει για αυτό). Ωστόσο δεν πιστεύουμε πως κάποιοι ξεπούλησαν τους τραπεζικούς τίτλους επειδή τελικά αντί να γίνουν τα stress tests σε 6 μήνες θα γίνουν 1-2 μήνες νωρίτερα (στα τέλη Φεβρουαρίου) !!!

 

Το να βγουν άμεσα πολύ κακές ειδήσεις δεν είναι το πιθανότερο σενάριο. Το πιθανότερο είναι ότι η αγορά μετά το ράλι των προηγούμενων μηνών, χωρίς επιπρόσθετες θετικές ειδήσεις που χρειάζονταν και εν μέσω αβεβαιότητας για τις τράπεζες, έκανε μια φυσιολογική – μεγάλη - διόρθωση η οποία ολοκληρώθηκε στα όρια των πολύ ισχυρών στηρίξεων των βασικών δεικτών. Και κάπως έτσι από εδώ και πέρα η αγορά θα ανακάμψει και αυτό είναι ένα αρκετά καλό σενάριο για τη μέσο – μακροπρόθεσμη πορεία του Χ.Α.

 

Ωστόσο βλέποντας το πώς κινούνται οι ξένοι επενδυτές στο Χ.Α. (και όχι μόνο στα τραπεζικά, αλλά και στα μη – τραπεζικά χαρτιά που φαίνεται να υπάρχουν προσεκτικές πωλήσεις), ανησυχούμε μήπως ξαφνικά βρεθούμε μπροστά σε αρνητικές ειδήσεις που δικαιολογούν την τελευταία πτώση, με τα προβλήματα να επιστρέφουν και την επόμενη φορά η αγορά να χάνει τις ισχυρές στηρίξεις στις οποίες προχθές ολοκληρώθηκε η πτώση.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....