Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Η ευχή μας … για κλείσιμο της αξιολόγησης και καλά μυαλά ……

00:01 - 29/12/16

 

 

Όσον αφορά την ελληνική κρίση έχουμε σχεδόν την ίδια άποψη από την πρώτη στιγμή. Ότι υπάρχουν δύο επιλογές. Ο πολύ δύσκολος δρόμος των μνημονίων (με τα λάθη που υπάρχουν στο σχεδιασμό του προγράμματος) …. και ο σχεδόν καταστροφικός δρόμος των συγκρούσεων με τους δανειστές, δηλαδή η λογική του γνωστού μας «αντιμνημονίου».

Αν είχαμε λίγο μυαλό ως έλληνες, τίποτα από όλα αυτά  του πρώτου εξαμήνου του 2015 δε θα είχαν συμβεί (καλά να είναι η πρώτη φορά αριστερά και ο κ. Βαρουφάκης). Φυσικά αν είχαμε μυαλό …. οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις θα ήταν επίσης αρκετά καλύτερες, αν και πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ότι ανέλαβαν να διαχειριστούν τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Αν και σίγουρα αυτό εκνευρίζει πάρα πολλούς, η άποψης μας είναι ότι αν είχαμε ακολουθήσει το δρόμο του μνημονίου, ναι μεν θα είχαμε περάσει και πάλι δύσκολα, αλλά ήδη από το 2014 τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Σίγουρα οι μειώσεις μισθών και συντάξεων θα ήταν μικρότερες. Και όχι μόνο αυτό. Μικρότερες θα ήταν και οι αυξήσεις των φόρων, ενώ ήδη θα υπήρχαν θετικοί δείκτες ανάπτυξης. Σίγουρα δε θα υπήρχαν τα capital controls και σίγουρα η ρευστότητα στο σύστημα (ουσιαστικά το ύψος των καταθέσεων) θα ήταν μεγαλύτερη.

Επαναλαμβάνουμε! Όχι ότι δε θα είχαμε περάσει δύσκολα. Αλλά σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Η ευχή μας λοιπόν για τη νέα χρόνια είναι η κυβέρνηση να αφήσει επιτέλους τις ηλίθιες ελληνικές μαγκιές και να κλείσει την αξιολόγηση. Επίσης η ευχή μας είναι ο ελληνικός λαός να καταλάβει επιτέλους ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος και σίγουρα δε μπορούμε να επιστρέψουμε στο άρρωστο παρελθόν. Γιατί ανάμεσα σε άλλα, όσο ο ελληνικός λαός δεν το καταλαβαίνει αυτό, τόσο παραμένει υπαρκτός και ο κίνδυνος του GREXIT.

Προσωπικά και αν και αυτό εκπλήσσει κάποιους, έχουμε γράψει από τον περασμένο Μάιο ότι ακόμη και με κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις τα πράγματα στην ελληνική οικονομία και τη χώρα να αρχίσουν να βελτιώνονται. Στη λογική του να πούμε ότι είδαμε τα χειρότερα και ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει, έστω και μικρή, σταδιακή βελτίωση της καταστάσεως. Αν και απογοητευτήκαμε τελευταία (με το γνωστό ζήτημα του έκτακτου βοηθήματος) εντούτοις βλέποντας πώς εξελίσσονται τα πράγματα επανερχόμαστε και πάλι στο συγκρατημένα αισιόδοξο σενάριο ότι κάτι θετικό μπορεί να συμβεί. Έτσι και αλλιώς γιορτές είναι και οι ευχές επιτρέπονται.

ΥΓ: Φυσικά αστάθμητος παράγοντας παραμένουν οι εξελίξεις στην Ε.Ε. – ευρωζώνη και γενικά οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και στη «γειτονία» μας.  

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....